Električni automobili stižu u Koprivnicu najkasnije u kolovozu

14:15h
0
S potpisa ugovora u prostorijama Grada Koprivnice // Foto: Biljana Čičin-Mašansker

U koprivničkoj je Gradskoj vijećnici danas, 17. ožujka održano svečano potpisivanje ugovora za nabavu pet električnih vozila. Za njihovu će se kupnju ukupno izdvojiti 927.000 kuna, dok je iznos koji će Grad Koprivnica izdvojiti iz proračuna u tu svrhu, kao i nabavu još dva planirana automobila, 400.000 kuna. Valja napomenuti i kako je to iznos koji će se korištenjem automobila nove generacije uštedjeti na gorivu u narednih pet godina.


– Ovo je inovativna mjera i vrlo smo sretni što je došla do faze realizacije. Automobile će prije svega koristiti zaposlenici gradskih uprava ili poduzeća, koji će ih kroz inovativni sustav neprekidno koristiti. Razgovarali smo i mogućnosti da ih koriste građani, no u prvom trenutku to neće biti moguće. Ali kako će se projekt razvijati, težit ćemo tome da sustav preraste u sustav iznajmljivanja automobila, ali o tome je još prerano govoriti – uvodno je kazala Helena Hećimović, voditeljica informiranja projekta Civitas Dyn@mo u čijem se sklopu i realizira nabava automobila.

Zajednička fotografija sudionika projekta // Foto: Biljana Čičin-MašanskerInače, planira se da automobile koristi 200-tinjak zaposlenika gradskih ustanova i poduzeća, a težit će se tome da se svi službeni automobili polako zamijene s električnim.

– Zahvalila bih svima koji su vjerovali u ovaj projekt, jer kad se u tako nešto krene uvijek ima više negativnosti nego pozitivnosti. Zbog toga će ova pozitivnost sada biti još i veća – istaknula je koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, dodajući kako će se samo na gorivu uštedjeti 400.000 kuna, a da se ne govori o onoj nemjerljivoj strani – nezagađenja, čemu Grad Koprivnica teži u svim svojim sferama.

Automobili bi trebali doći do kolovoza, a predstavnici tvrtke Gašparić Auto d. o. o. – Lana Gašparić, Damir Gašparić te Branko Miošić, prepoznali su veličinu projekta u koji su se upustili djelatnici Grada Koprivnice te su pohvalili postignuti uspjeh i istaknuli ga kao pozitivan primjer.

čitam...