Sigečko srce proslavilo 15. rođendan

FOTO Pogledajte kako je bilo na legendarnoj Gruntovčanijadi

11:41h
0
Skeč KUD-a Gruntovec // Foto: Marko Murković
Skeč KUD-a Gruntovec // Foto: Marko Murković

Novi skeč KUD-a Gruntovec u kojem su se pojavili poznati likovi Dudek, Regica, Presvetli i Cinober, do suza je nasmijao okupljene goste u sigečkom društvenom domu.

U prepunom društvenom domu u Sigecu, Udruga Sigečko srce proslavila je 15 godina rada. U tom razdoblju uspjeli su od zaborava spasiti domaču riječ, narodne nošnje i običaje svojeg kraja. Posebnu pažnju posvetili su kulturno-scenskom radu u kojem svojim skečevima na svoj originalan način utjelovljuju kultne likove popularne serije Gruntovčani. Kako ne bi ponavljali jedno te isto, svako malo potrude se napraviti novi scenarij na aktualne životne, političke i gospodarske teme. Naravno, na humorističan i satiričan način.

Iako je svoj dolazak na proslavu 15 godina Sigečkog srca najavio Martin Sagner Dudek, zbog zdravstenih problema na žalost nije mogao nazočiti ovom događaju. Ipak, u Sigecu se pojavila jednako voljena glumica Smiljka Bencet – Regica te sestra i nećak tvorca Gruntovčana, Mladena Kerstnera.

– Na žalost Dudek nam se morao ispričati jer nije mogao nazočiti našoj proslavi, no s nama su bili i drugi dragi gosti. Ovom priredbom proslavili smo 15 godina napornog rada. U tom razdoblju postigli smo jako mnogo, a sam podatak da naš najmlađi član ima samo dvije, a najstariji 82 godine dovoljno govori o tome kakva smo udruga – rekla je Milica Lukačinec, predsjednica Udruge Sigečko srce.

Udrugu Sigečko srce i KUD Gruntovec u subotu je pratila prepuna dvorana društvenog doma u kojem je odjekivao smijeh na šaljivi skeč u kojem su se pojavili likovi Dudeka, Regice, Presvetlog i Cinobera. Po završetku ove priredbe glumci KUD-a Gruntovec nagrađeni su gromoglasnim pljeskom.

čitam...