14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kolumna: Hrvoje Šlabek

Sin čovečji više nema kam bi glavu naslonil
S

Ne propustite

Nakon kaj je završil unutarstranački izborni proces v SDP-u, Koprivnica se našla v situaciji v kakvoj još ni bila. Dosad smo imali dve varijante – gradska vlast bila je il kontra državne vlasti il na istoj strani, a sad se prvi put našla v novoj situaciji, v dvostrukoj oporbi. Em je kontra državne vlasti, em je kontra vlasti v svojoj partiji.

Imali smo prije toga dva razdoblja. Devet je godina v državi vladal HDZ, od 2003. do 2012., pa je gradska vlast imala protivnike v Banskim dvorima, a zadnje četri stoloval je SDP, pak je gradska vlast bila v istoj ekipi. Ak gledaš jel bilo kakve razlike kaj se tiče napretka Koprivnice, moj frend Maks bi rekel: Isti šturac, a dečki z Buldožera: Novo vrijeme, staro sranje. Ipak, nije fakat da je bilo skroz jednako.

V onih prvih devet godina, setite se, to kaj je bila v opoziciji prema državnoj vlasti, gradska je vlast obilno koristila da bi se opravdavala. “Nema brze ceste prema Zagrebu jer zločesti hadezejci nama crvenima nedaju peneze. Nemremo dobit vojarnu jer nam ju fujkasti Polančec neda. Podravka ne dela kak spada jer ju kontroliraju desni.” I tak dalje.

A za takvu spiku lokalni su gradski oci imali podršku v svojoj stranki i još su lepo avanzirali. Drugim rečima, privatne karijere rasle su im kak je Koprivnica tonula, i to upravo zafaljujuć tome kaj Koprivnica tone.

Onda je na vlast došel SDP i moglo se očekivat da se bu promenil pogled z Banskih dvora na Koprivnicu, da bu se državna blagajna rasprla i da buju građevinski kranovi počeli rasti kaj gljive. Ali drek. V Banskim su dvorima rekli da nema više po babu i stričevima, da je prošlo vreme kad su se novci delili tam gde su naši, neg da sve ima bit po peesu. I tak smo pak zviseli i nastavili tonut. Samo kaj se na Zrinskom trgu više ni pripovedalo o brzoj cesti i Podravki v negativnom kontekstu. I da, lokalna ekipa i dalje je dobro živela jer ih niko ni diral, delali kaj il ne.

E, al sad je nastal problem. Opet su kontra vlasti v državi, al im više v njihovoj stranki ne drže štangu. Više nemaju saborske zastupnike, al ni nikog v čelništvu SDP-a. Sad bi moglo bit zvizdarija.

V razdoblju kaj smo ga opisali samo su dve konstante – pad Koprivnice i rast njihovih karijera. Zbog prvoga se čovek još nebi uzrujaval, al v pitanje je došlo ovo drugo. Prije si uvek imal nekog ko bi te zaštitil, a sad te jedni očeju rastrgat, a drugi satrt. Lisice imaju jazbine i ptice nebeske gnijezda, a sin čovječji nema gdje bi glavu naslonio…

Nikaj, bumo vidli kaj bu dalje z nama i z njima i jel za leto dana na lokalnim izborima buju lovorike i fanfare il perje i lepilo. Ja vam nemam velka očekivanja, izbori su takitak za političare, a ne za ljude.

[total-poll id=91872]

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×