regionalno natjecanje

Sjajni nastupi Ivana Sinjerija i Damjana Domanovca na međunarodnom plivačkom mitingu Mladost

Natjecanje se odvijalo u dva dana, a bilo je raspoređeno u čak 6 dijelova, 4 kvalifikacijska i 2 finalna.

12:14h
0
sinjeri i domanovac scaled
Foto: PK Cerine

Prošlog vikenda, plivači Pk Cerina, Ivan Sinjeri i Damjan Domanovac nastupali su na 48. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost. Na natjecanju su nastupali seniori, juniori i mlađi juniori iz Hrvatske, Italije, Slovačke, Slovenije, Srbije i BIH. Plivački miting Mladost jedan je od najjačih i najpoznatijih plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, a okuplja najbolje plivače iz Hrvatske i susjednih država.

Ukupno 424 plivača nastupilo je pod izrazito kvalitetnim uvjetima i uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera. Natjecanje se odvijalo u dva dana, a bilo je raspoređeno u čak 6 dijelova, 4 kvalifikacijska i 2 finalna. Sinjeri i Domanovac nastupili su pod vodstvom trenerice Martine Gregurek, a od ukupno 10 disciplina u kojim su se natjecali, otplivali su 3 A limita i jedan B limit za nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Damjan Domanovac otplivao je A limit na 50 prsno i 200 prsno (2:41.70). Rezultatom na 50 prsno (33.18) izborio je nastup u C finalu što je za ovakvoj konkurenciji izrazito veliki uspjeh. U finalu je ponovo oborio svoj osobni rekord isplivavši vrijeme 32.97. Ivan Sinjeri briljirao je na ovom natjecanju. U svim disciplinama znatno je nadmašio vremena u odnosu na prošlu sezonu. B limit otplivao je na 100 slobodno (56.53), a A limit na 200 slobodno (2:05.46), a svoje vrijeme na 200 leđno poboljšao je za čak 11 sekundi.

Slijedi Regionalno prvenstvo za juniore i mlađe juniore, Prvenstvo Hrvatske i nakon toga dio sezone koji je namijenjen kadetima i mlađim kadetima za koje se nadamo da će pratiti uspjehe naših mlađih juniora.