10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pandemija

Školska godina počinje 6. rujna: Učenici bi ipak trebali ići u školu, a učitelji raditi bez covid potvrda
Š

Planira se da nastava bude što je više moguće u učionici, po mogućnosti 100 posto, ističu iz Ministarstva i dodaju da su epidemiološke mjere spremne, a ravnatelji će biti obaviješteni na vrijeme.

Ne propustite

Još tri tjedna ostala su do početka nove školske godine u kojoj učenici, učitelji, ali i roditelji, s obzirom na epidemiološku situaciju u zemlji, ponovo moraju računati na to da u nekom trenutku neće biti moguće održavanje nastave u učionici i da će se povremeno prelaziti i na online nastavu.

Bit će to druga školska godina u kojoj će djeca od samog početka svaki tjedan biti u neizvjesnosti hoće li ići u školu ili će predavanja svojih učitelja, nastavnika i profesora pratiti online.

S obzirom na dugotrajni štrajk prosvjetara u jesen 2019. godine, hrvatski učenici dvije protekle školske godine nisu odradili na uobičajeni način, a ako od 6. rujna, kada počinje nova školska godina, njihovim obrazovanjem opet budu dominirale samoizolacije i kombinirani modeli održavanja nastave, to će značiti čak tri školske godine koje neće biti po normalnom.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja kažu da su “epidemiološke mjere za iduću godinu spremne, o čemu će ravnatelji biti obaviješteni na vrijeme”, piše Novi list.

– Kao i prošle godine, planira se da nastava bude što je više moguće u učionici, po mogućnosti 100 posto, jedini je odgovor iz Ministarstva.

Da će se raspravljati o obveznom cijepljenju za neke djelatnosti u javnom sektoru gdje se dolazi puno u kontakt s ljudima, među ostalima i za obrazovanje, u lipnju je najavio premijer Andrej Plenković i to kad je postalo jasno da je Hrvatska podbacila u cijepljenju, a na pitanje je li se od takve mogućnosti u potpunosti odustalo iz Ministarstva obrazovanja odgovaraju da “nitko nikada nije najavio obavezno cijepljenje prosvjetnih radnika”.

I doista i nije, nego je najavljena tek rasprava o tome koja je očito završena i prije nego je započela, jednako kao i mogućnost da se za određene djelatnosti u javnom sektoru uvede COVID-potvrda za dolazak na posao.

– Nije planirano da uvjet za dolazak na radno mjesto u školu bude COVID-potvrda, poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jutro nakon izbora

[Za ePODRAVINU] Lacković zadovoljan rezultatima izbora: Najslađi mandat je onaj koji dolazi uz podršku preferencijalnih glasova

Jutro nakon parlamentarnih izbora sigurno je dobro za nezavisnog Željka Lackovića, koji se na ovim izborima kandidirao na listi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×