24 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Skupština Udruženja obrtnika/Obrtnici strepe od budućnosti
S

Ne propustite

Koprivnički obrtnici na redovnoj su skupštini prihvatili financijsko izvješće za prošlu godinu te istaknuli zadovoljstvo što je u vremenima recesije njihovo Udruženje pozitivno poslovalo, a ipak provelo mnogobrojne aktivnosti.

Opadanje broja obrta je i dalje trend:od početka 2013.godine novoprijavljenih obrta je 26, a odjavljenih 36. Ukupan broj članova je 720. Zgrada Udruženja odnosno Dom obrtnika zahtijeva i stalna ulaganja pa je i prošle, kao i svih godina, uloženo preko 70 tisuća kuna u investicijsko održavanje.
Ono što brine sve obrtnike pa tako i koprivničke je budućnost obrtnika općenito, jer gospodarstvo je još uvijek u recesiji.
U procesu je donošenje novog Zakon o obrtu koji pored nekih pozitivnih promjena predviđa i neke koje će prema njihovu mišljenju uništiti obrtništvo, kao npr. omogućavanje obavljanja svih djelatnosti kroz institut sporednog zanimanja odnosno kućne radinosti. To u praksi znači da frizerka koja je zaposlena kod neke obrtnice frizerke popodne može obavljati frizersku djelatnost i to bez statusa obrtnika odnosno bez odgovarajuće stručne spreme i ostalih zakonskih uvjeta koje moraju zadovoljiti obrtnici. Iz rasprave se dalo zaključiti da obrtnici imaju osjećaj da su građani drugog reda iako statistike pokazuju da jedino obrtništvo ima porast zapošljavanja u odnosu na prošlu godinu.
U raspravi je ponovo spomenut problem prevelikih cijena za odvoz otpada obrtnicima pa su skupštinari zamolili članove Obrtničkog savjeta da ne odustaju od zahtjeva prema Gradu za smanjenjem cijene odvoza otpada te da odmah po izboru novog gradonačelnika upute zahtjev za rješavanje tog problema.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Težak sudar motociklista i automobila na Varaždinskoj, hitna i policija na mjestu nesreće

Maloprije se dogodila prometna nesreća na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Kako doznajemo, došlo je do sudara između motociklista i automobila....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×