Slaven Belupo na Malti bez Kokalovića i Lapića

16:22h
0
090702-csaba-m

Igrači Slavena Belupa u srijedu ujutro putuju na Maltu, gdje će u četvrtak odigrati uzvratnu utakmicu 1. pretkola Europske lige s Birkirkarom. U prvoj utakmici u Koprivnici Farmaceuti su pobijedili s minimalnih 1:0, a pogodak je postigao novi igrač, Mađar Csaba Csizmadia.

U odnosu na prvi susret, Slavenov trener Milivoj Bračun neće moći računati na obrambene igrače Elvisa Kokalovića i Stipu Lapića, koji su se požalili na istegnuće mišića. Stoga će za njih vjerojatno uslijediti pošteda, a upražnjene pozicije u momčadi mogli bi zauzeti Vedran Purić i Alen Maras. Naime, Csizmadia bi preselio na stopera, dok bi ga na boku zamijenio Purić, a Maras je rješenje za lijevu stranu obrane.

– Na Maltu putujemo sa ciljem da postignemo pogodak, vjerujem da će nam to biti dovoljno za prolaz u drugo pretkolo – izjavio je Milivoj Bračun.

Mađar Csizmadia u prvoj utakmici pred koprivničkim navijačima predstavio se pogotkom za pobjedu, a uvjeren je da će sa suigračima na Malti ostvariti novi uspjeh.

– Važno je da smo u prvoj utakmici pobijedili i stekli prednost uoči uzvrata. Vjerujem da ćemo na Malti ostvariti novu pobjedu, a kad prođemo dalje, ubrzo će se zaboraviti i igra i rezultat, važan je prolaz. Mora se uzeti u obzir da nam nije bilo lako igrati nakon sam dva i pol tjedna priprema, osjetio se i umor kod igrača. No, u momčadi je sve u redu, nema nikakvih problema, mi smo svi jedna velika obitelj – naglasio je Csaba Csizmadia.

Utakmica Birkirkare i Slavena Belupa odigrat će se u Ta’Qaliju u četvrtak s početkom u 18,30 sati uz TV prijenos na HTV 2. Zanimljivo je da će se susret odigrati na terenu s umjetnom podlogom, no vjerujemo da to Bračunovoj momčadi neće predstavljati problem te da će se s Malte vratiti s pobjedom i novim bodovima za rejtign hrvatskih klubova.