susret protiv osijeka

Slavenaši otputovali u Slavoniju, sutra otvaraju sezonu gostovanjem u Gradskom vrtu, Stipić želi da ne prime gol

Marić je otišao u Monzu, Mance u Mađarsku, tako da je Osijek za ovu utakmicu ostao na mladim napadačima. 

20:00h
0
Foto: Ivan Brkić

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote u prvom kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostovati u Gradskom vrtu kod Osijeka. Put Slavonije krenuli su danas te će prespavati u Vukovaru.

Susret u Osijeku igrat će se s početkom u 20.05 bez gledatelja. Prema posljednjim neslužbenim informacijama Bočkaj je ozlijeđen, što je dobro za Slaven. Pero Bombardero opasan je izvođač prekida i igrač poteza, dok je upitan i Kleinheisler. Marić je otišao u Monzu, Mance u Mađarsku, tako da je Osijek za ovu utakmicu ostao na mladim igračima. Formu također vjerojatno tempiraju za europske kvalifikacije, što bi Stipić mogao iskoristiti.

Što se Slaven Belupa tiče, Krstanović je produžio ugovor i pojačao konkurenciju u napadu. Gledatelji će vjerojatno sutra imati priliku na djelu vidjeti Boakyea, novog napadača Slavena. Stipić je uhodao sustav s tri braniča, pet veznih i dva napadača, a tako nešto očekuje se i sutra.

– Očekivanja su uvijek velika. Tako ‘trubimo’ ekipi tijekom cijelog tjedna. Ipak, moramo biti strpljivi s najavama i moramo na terenu ponovo kopati i kao tim biti jedinstveni. Osijek ima veliku kvalitetu, iako su izgubili ‘ubojitu bajunetu’, sve im je ostalo ostalo isto tako da će detalji presuditi. Naravno, nadam se u našu korist – kaže Stipić za klupske stranice.

– Recept je jednostavan. Moramo ostati racionalni i ne smijemo raditi stvari koje ne treniramo. Moramo čitati igru, osjetiti ritam i pravovremeno donositi točna rješenja. Naravno, u fazi obrane svi moramo braniti naš gol. Najviše volim utakmice bez primljenog gola jer to uspiješ samo ako si tim! – poželio je trener Slavena.

čitam...