Slavenove igrače u Norveškoj dočekao polarni dan

22:18h
0

090729-tromso-mPrvu utakmicu 3. pretkola Europske lige s norveškim Tromsöm igrači Slavena Belupa dočekat će u posebnim okolnostima. Naime, na sjeveru Norveške u ovo doba godine nema noći, već traje Polarni dan.

MARKETING EPODRAVINA.HR

To koprivničkim nogometašima ipak ne bi trebalo smetati, nadamo se da im neće smetati ni umjetna podloga Stadiona Alfheim, na kojoj će u četvrtak odigrati utakmicu s norveškim predstavnikom.

Farmaceuti su u Tromsö sletjeli u srijedu oko 14,30 sati, nakon što su pet sati proveli u zrakoplovu kojim su iz Zagreba preko Stockholma (zbog nadopune goriva) stigli na krajnji sjever Europe.

Slavenovi su igrači u srijedu u terminu utakmice (19 sati) odradili trening u Tromsöu, a danas će nastojati ostvariti pozitivan rezultat i pritom postići barem jedan pogodak. Moguće je da u sastav uđe branič Elvis Kokalović, u tom slučaju bi na desni bok išao Csaba Csizmadia.

090729-rodic-m– Tromsö je vrlo agresivna ekipa, igraju s puno presinga, vrlo su opasni u kontrama i polukontrama. Imaju središnju špicu visoku oko 190 cm, kraj njega je u napadu jedan brzanac. Brzi su im i bokovi. Bit će velike borbe na odbijenim loptama. Oni su usavršili takav način igre, šalju duge lopte na špicu, i onda veznjaci prilaze na „otpadne” lopte. Trebamo im uzvratiti agresivnošću. Sigurno je da smo tehnički bolja ekipa, no moramo im parirati i u ovoj drugoj sferi, gdje su oni dominantni, dakle u agresiji. Ako tu njihovu agresiju suzbijemo, onda možemo napraviti pozitivan rezultat – izjavio je trener Slavena Belupa Milivoj Bračun.

Utakmica Tromsöa i Slavena Belupa igra se u Tromsöu s početkom u 19 sati, a sudit će Pawel Gil iz Poljske. TV-prijenosa za Hrvatsku nažalost neće biti. Uzvrat je u Koprivnici 6. kolovoza, također u 19 sati.

čitam...