HT PRVA LIGA

Stipić želi staviti točku na i te osigurati ostanak: Rijeka brani mjesto koje vodi u Europu, a mi mjesto u HNL-u

Čak i usprkos porazu od Lokomotive, dojam je kako bi Farmaceuti trebali izbjeći posljednju, desetu poziciju koju trenutno drži Istra 1961 sa šest bodova manje od sastava trenera Tomislava Stipića.

19:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Iz tjedna u tjedan, iz kola u kolo, pišemo kako je situacija u HT Prvoj ligi poprilično napeta, kako na vrhu, tako i na dnu. No, kako je zagrebački Dinamo protekli vikend osigurao naslov prvaka ispred Osijeka kao jedinog konkurenta, tako se jedna enigma razriješila. Traje, također, i borba za mjesta koja vode u kvalifikacije za europska natjecanja. No, u kontekstu Slaven Belupa, relevantnija je priča o borbi za ostanak.

Doduše, čak i usprkos porazu od Lokomotive, dojam je kako bi Farmaceuti trebali izbjeći posljednju, desetu poziciju koju trenutno drži Istra 1961 sa šest bodova manje od sastava trenera Tomislava Stipića koji će sutra, u 17 sati, na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš, u sklopu 34. kola, igrati protiv Rijeke.

– Moja očekivanja uvijek definira situacija u kojoj se nalazimo. Priželjkujem da naša ekipa ostvari rezultat i stavi točku na i. Ipak, Rijeka nije ni momčad ni klub koji uobičajeno i u prolazu pobjeđujemo. Ali, može se dogoditi budemo li pravi. Sami okvir utakmice budi napetost. Rijeka brani mjesto koje vodi u Europu, a mi mjesto u HNL-u.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

I, zaista, Rijeka nikako nije omiljen protivnik Slavena. U prvoj utakmici, na Rujevici, Riječani su pobijedili 2-0, da bi potom tri boda osvojili rezultatom 1-3. U trećem ogledu svakome je pripao po bod, završilo je 1-1.

– Zdravo ozračje uvijek je dobro imati. Od atmosfere ovisi izvedba na terenu, a od izvedbe rezultat. To je temelj svega, ali ne znači da nismo samokritični prema unutra ili da si međusobno ne ukazujemo na pogreške ili rješenja – dodao je Stipić, najavivši utakmicu za službene klupske stranice.

HT Prva liga, 34. kolo, srijeda 15. svibnja, 17 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš Koprivnica:

Slaven Belupo – Rijeka

čitam...