6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRUGA OBJAVA

Stožer potvrdio kako se broj zaraženih popeo na 382, ministra veseli broj izliječenih i stanje u Italiji
S

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak detaljno je iznio podatke o tome koliko je osoba u kojoj županiji zaraženo koronavirusom.

Ne propustite

Nacionalni stožer civilne zaštite u 9 je sati potvrdio kako je u Hrvatskoj 361 zaraženi koronavirusom. Sada, u 16 sati, održali su novu konferenciju te kazali kako su trenutno zabilježena 382 slučaja, što je 21 više u odnosu na jutarnje podatke, dok je ukupno danas riječ o 67 više oboljelih. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić rekla je da se stanje oboljelih nije promijenilo.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je brojka unutar očekivanja. Također, veseli što je broj otpuštenih, odnosno izliječenih došao na 16. Kaže kako je to ohrabrujuća činjenica, kao i ona da u Italiji broj oboljelih posljednja tri dana pada.

– Naše mjere su planske, izrađene da čuvaju ljude. Djeluju poput najboljeg antibiotika. Struci iznimno vjerujem. Vjerujte joj i vi – poručio je ministar Beroš.

Ministar Davor Božinović dodao je kako je Italija poslala šatore s potrebnom opremom. Na tom je činu humanosti i solidarnosti posebno zahvalan. S druge strane, kazao je kako se u 17 od 27 slučajeva povećala cijena proizvoda, što je utvrdio Državni inspektorat.

– Žao mi je što neki pokušavaju dodatno zaraditi na tjestenini, pelenama ili dječjoj hrani. Ponavljam, nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi – napomenuo je, pohvalivši rad policije koja, prema njegovim riječima, na terenu provjerava prevarante koji obilaze kuće i, kao, dezinficiraju prostore, ali i obavljaju druge poslove za koje su nadležni.

Na novinarsku tvrdnju kako dio trgovaca zabranjuje ulazak kupcima bez maske, Božinović je rekao sljedeće.

– Postoje jasne mjere kako treba postupati. Svaki ćemo primjer rješavati kroz stožere na lokalnoj razini. Sada mogu odgovoriti samo načelno – kazao je.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak detaljno je iznio podatke o tome koliko je osoba u kojoj županiji zaraženo koronavirusom. U Koprivničko-križevačkoj riječ je i dalje o jednom slučaju.

Podsjetimo, ministar Beroš otkrio je prosjek godina zaraženih, a vlada je predstavila mjere koje bi trebale pomoći privatnom sektoru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×