24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Županijska komora

Sudionici radionice učili o tome kakva prava radnici imaju kada se poslodavac suoči sa stečajem
S

Predstavnicima institucija i tvrtki s područja Koprivničko-križevačke županije prezentirali su podatke o radu Agencije.

Ne propustite

HGK Županijska komora Koprivnica je u suradnji s Agencijom za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca (AORPS) organizirala radionicu o primjeni Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca koja je održana u četvrtak u HGK Županijskoj komori Koprivnica.

Zakonom o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca regulirane su vrste, opseg i način ostvarivanja prava pred Agencijom. Posljednjim izmjenama Zakona uveden je i novi institut blokade računa poslodavca.

Ravnatelj AORPS-a Ivan Madunić i Nikola Blažić predstavili su Zakon o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, obveze i postupanje poslodavca i radnika u slučaju stečaja poslodavca ili u slučaju blokade računa poslodavca, propisane procedure i mogućnosti koje daje država putem Agencije.

Predstavnicima institucija i tvrtki s područja Koprivničko-križevačke županije prezentirali su podatke o radu Agencije. Dosad su posredstvom Agencije isplaćene naknade radnicima u slučaju stečaja poslodavca u iznosu od 599.953.425 kuna, a u slučaju blokade računa poslodavca zbog neisplate plaća u iznosu od 11.108.270 kuna. Od tog iznosa radnicima s područja Koprivničko-križevačke županije pri stečajevima poslodavca isplaćeno je 21.190.255,37 kuna, a u slučaju blokade računa poslodavca 210.402,86 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijepodne u gradu

FOTO // Vruća špica u centru Koprivnice, predivne ljetne kombinacije zapljusnule centar

Toplinski val zapljusnuo nas je ovoga tjedna, no ništa ne može spriječiti Koprivničanke i Koprivničance u njihovom subotnjem ritualu. Odlazak...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×