punktovi

Sutra se u Koprivnici Pfizerom cijepi 1365 ljudi, Ljubić: Prvi smo u Hrvatskoj krenuli s masovnim cijepljenjima i primili brojne pohvale za organizaciju

Upravo s ciljem smanjenja gužvi i nepropisnog parkiranja, na sportskim terenima iza dvorane Srednje škole, bit će organizirano parkiralište za građane koji će se cijepiti i njihovu pratnju.

12:04h
0
Cijepljenje koronavirus // Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak na temu organizacije punkta za cijepljenje u Koprivnici na kojemu će se sutra, u subotu, 10. travnja, u dvorani koprivničke Srednje škole Pfizerom cijepiti 1.365 osoba.

– Obzirom na veličinu područja i interes građana, punktovi u Koprivnici najveći su i samim time organizacijski najsloženiji, a prošli put smo cijepili 1.343 osobe. Zahtjevan je to posao, kako za medicinske djelatnike, tako i za vas uključene u vanjsku organizaciju, a svatko od nas daje važan doprinos kako bi i dalje sve uspješno funkcioniralo. Prvi smo u Hrvatskoj krenuli s masovnim cijepljenjima po punktovima, primili smo brojne pohvale za naše organizacijske sposobnosti, no ključno je da svatko od nas zna svoj posao i dobro ga odradi, uz temeljitu pripremu koja je osnova svega. Hvala vam svima i nadam se daljnjoj dobroj suradnji – kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla sudionicima sastanka je detaljno pojasnila unutarnju i vanjsku organizacijsku strukturu punkta, naglasivši kako je iznimno važno da se građani strogo pridržavanju dobivenih termina cijepljenja kako bi se izbjegla odstupanja u rasporedu i gužve.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr

Upravo s ciljem smanjenja gužvi i nepropisnog parkiranja, na sportskim terenima iza dvorane Srednje škole, bit će organizirano parkiralište za građane koji će se cijepiti i njihovu pratnju.

Što se tiče daljnje dinamike cijepljenja, ono će se provoditi u općinama Sokolovac, Novigrad Podravski (koji će obuhvatiti i Virje, Molve i Hlebine) i Đelekovec (koji će obuhvatiti Drnje i Legrad) te gradovima Koprivnici, Đurđevcu (koji će obuhvatiti i Ferdinandovac) i Križevcima, gdje će se u iduća tri tjedna organizirati procjepljivanje većeg broja stanovnika.

Dosadašnja organizacija protekla je, kažu, u skladu s najvišim standardima, a daljnji planovi ovisit će o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama.

Obzirom na povećanje broja novooboljelih na području županije, Stožer apelira na građane da se ponašaju odgovorno i strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera te da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine kako bi se ograničilo širenje koronavirusa.