3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Sve je spremno, u nedjelju svi na izbore!
S

Ne propustite

Popisi birača i biračka mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji spremno čekaju nedjeljne izbore za članove 22 općinska vijeća i načelnika, za tri gradska vijeća i gradonačelnike, te za županijsku Skupštinu i župana.

– Određeno je sveukupno 258 biračkih mjesta na području Koprivničko-križevačke županije, na kojima će glasati, prema popisima birača koji su konačni i zaključeni, 101.996 birača, doznajemo od člana Županijskog izbornog povjerenstva Damira Ronića.

Nakon što vam na biralištu članovi Odbora utvrde identitet, po prvi puta ćete malo drugačije moći ispuniti svoje demokratsko pravo i dužnost.

– Glasa se dakle za izbor članova općinskog odnosno gradskog vijeća i boja listića za to glasovanje je roza boje, a za izbor načelnika odnosno gradonačelnika listići će biti bijele boje. Za izbor članova županijske Skupštine Koprivničko-križevačke županije listići su svijetlo-smeđe boje, a za izbor župana listići su plavi, pobrojao je Ronić.

Stanovnici Đurđevca na biralištima će dobiti i peti listić, na kojem će moći zaokružiti svoj odabir članova Vijeća Mjesnih odbora. Lokalni izbori svake su četiri godine, stoga iz Županijskog izbornog povjerenstva Damir Ronić poručuje:

– Pozivam birače da u što većem broju dođu obaviti svoju građansku dužnost i da svojim glasovima izaberu kandidate kako u gradskim odnosno općinskim vijećima tako i županijskoj Skupštini i da isto tako prvi puta od kada postoji demokratska Republika Hrvatska neposrednim izborom biraje načelnike,gradonačelnike i župana naše županije, kao i u ostalim županijama na području RH.

Biračka mjesta kao i na svim dosadašnjim izborima bit će otvorena od 7 do 19 sati. Predizborna promidžba dozvoljena je danas do ponoći, subotu ćemo provesti u predizbornoj šutnji, a u nedjelju – svi na izbore.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
Prethodni članak
Sljedeći članak
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zanimljivo

Deset razloga zašto je treća godina “gora” od druge

Svako razdoblje djeteta na roditelje ostavlja poseban trag. Mi smo izdvojili top deset razloga zašto je puno "gore" imati trogodišnje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×