Sve je spremno, u nedjelju svi na izbore!

14:12h
0

Popisi birača i biračka mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji spremno čekaju nedjeljne izbore za članove 22 općinska vijeća i načelnika, za tri gradska vijeća i gradonačelnike, te za županijsku Skupštinu i župana.

– Određeno je sveukupno 258 biračkih mjesta na području Koprivničko-križevačke županije, na kojima će glasati, prema popisima birača koji su konačni i zaključeni, 101.996 birača, doznajemo od člana Županijskog izbornog povjerenstva Damira Ronića.

Nakon što vam na biralištu članovi Odbora utvrde identitet, po prvi puta ćete malo drugačije moći ispuniti svoje demokratsko pravo i dužnost.

– Glasa se dakle za izbor članova općinskog odnosno gradskog vijeća i boja listića za to glasovanje je roza boje, a za izbor načelnika odnosno gradonačelnika listići će biti bijele boje. Za izbor članova županijske Skupštine Koprivničko-križevačke županije listići su svijetlo-smeđe boje, a za izbor župana listići su plavi, pobrojao je Ronić.

Stanovnici Đurđevca na biralištima će dobiti i peti listić, na kojem će moći zaokružiti svoj odabir članova Vijeća Mjesnih odbora. Lokalni izbori svake su četiri godine, stoga iz Županijskog izbornog povjerenstva Damir Ronić poručuje:

– Pozivam birače da u što većem broju dođu obaviti svoju građansku dužnost i da svojim glasovima izaberu kandidate kako u gradskim odnosno općinskim vijećima tako i županijskoj Skupštini i da isto tako prvi puta od kada postoji demokratska Republika Hrvatska neposrednim izborom biraje načelnike,gradonačelnike i župana naše županije, kao i u ostalim županijama na području RH.

Biračka mjesta kao i na svim dosadašnjim izborima bit će otvorena od 7 do 19 sati. Predizborna promidžba dozvoljena je danas do ponoći, subotu ćemo provesti u predizbornoj šutnji, a u nedjelju – svi na izbore.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...