Talijani žele ulagati u geotermalne izvore energije na području županije

13:37h
0
Geotermalnaenergetskastanica Ilustracija

Geotermalni izvori u Koprivničko-križevačkoj županiji mogli bi postati značajna grana ovdašnje privrede. Iako je projekt Kutnjak – Lunjkovec zapao u svojevrsnu pat-poziciju jer INA još uvijek ne zna hoće li nastaviti sudjelovati u njemu, županu Darku Korenu javili su se novi potencijalni investitori. Kako je rekao u programu Radio Drave, riječ je o talijanskoj kompaniji s predstavništvom u Hrvatskoj, koja je iznimno zainteresirana za ulaganje u projekte korištenja geotermalnih izvora:

„Razgovaramo dakle o svim potencijalima kojih u našoj županiji ima jako puno. To možda slušatelji ni ne znaju. Nama prva asocijacija na geotermalne izvore je Kutnjak – Lunjkovec, međutim u ovoj županiji ima gotovo 30-ak potencijalnih lokacija na kojima bi se takvi ili slični, možda nešto manji projekti mogli razviti. I to je doista prepoznato u tim svjetskim odnosno evropskim razmjerima u struci koja se time bavi.“

Iako nije želio otkriti identitet potencijalnog talijanskog investitora, župan Koren je rekao da je riječ o izuzetno velikoj, tehnološki i tehnički iznimno  moćnoj kompaniji koja će se vrlo brzo predstaviti ovdašnjoj javnosti i to na području Općine Legrad, za koju su ustvrdili da je jedno od najvećih potencijala za ulaganja u projekte na bazi geotermalnih izvora.

tekst: Radio Drava