PRVA ŽNL

Tri županijska prvoligaša imaju po 39 bodova, a Sloga drži razmak pred gostovanje u Molvama

Borac ide u Hlebine. Lipa, dakle, dočekuje Imbriovčane koji se, ne sumnjamo, nadaju proklizavanju konkurenata kako bi i dalje mogli sanjati prvo mjesto.

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Čak tri kluba Prve ŽNL nakon 17. kola imaju po 39 bodova. Dok Sloga Koprivnički Ivanec s 45 osvojenih drži razmak, od druge do četvrte pozicije smjestili su se Borac, Bratstvo i Mladost. A ovoga vikenda očekuje nas 18. kolo.

Prije svega valja napomenuti kako je utakmica Prekodravca i Panonije odgođena zbog situacije s koronavirusom, stoji u glasniku Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

U subotu se, u 17 sati, igraju dvije utakmice. Jedna od njih bit će veliki derbi Sloge i Mladosti. Igrat će se u Molvama, a prvi ogled ovih protivnika zaključen je minimalnom, 1-0 pobjedom Ivančana. Premda Sloga još uvijek ove sezone nije poražena napustila travnjak, Molvarci opravdano mogu biti optimistični. Osim što dobro igraju, njihov subotnji protivnik nakon visoke, 6-0 pobjede nad Viktorijom upisao je dva uzastopna remija, prvo s novigradskom Dravom, a potom i kod kuće s Prekodravcem. U tri kola dugome periodu, s druge strane, Mladostaši su pobijedili Osvit, remizirali s Borcem i savladali Miklinovec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Drugi subotnji ogled bit će onaj između Kalinovca i Bratstva. Kalinovčani su prvo pobijedili sigečku Mladost, što im je bio premijerni trobod sezone, da bi tjedan dana kasnije rezultatom 0-3 nadigrali Tomislav-Radnik. I jedan i drugi protivnik su respektabilni. No, Kunovčanu su zaista jedni od najboljih. Mogu li nastaviti niz i ozbiljno unervoziti vojakovačku Viktoriju koja im zasad bježi sedam bodova?

Nedjeljni program bit će otvoren u Đelekovcu, u 10 sati, gdje će Osvit ugostiti Miklinovec. Dosadašnje igre dovele su ih do desete, odnosno sedme pozicije. Bodova imaju dovoljno kako bi relativno opušteno nastavili sezonu.

Borac ide u Hlebine. Lipa, dakle, dočekuje Imbriovčane koji se, ne sumnjamo, nadaju proklizavanju konkurenata kako bi i dalje mogli sanjati prvo mjesto. Lipa, pak, s 26 bodova zaostaje za vodećom četvorkom, istovremeno predvodeći ostatak lige.

Šest pobjeda, dva neriješena rezultata i devet poraza. Takav omjer imaju Drava Novigrad Podravski i Mladost Sigetec, ovotjedni protivnici. Novigraci su, spomenimo, u rujnu slavili pobjedu 1-2.

Prva ŽNL, 18. kolo, subota i nedjelja 24. i 25. travnja, 17 sati:

NK Prekodravac – NK Panonija / odgođeno
NK Mladost Molve – NK Sloga / subota
NK Kalinovac – NK Bratstvo / subota
NK Osvit – NK Miklinovec / nedjelja, 10 sati:
NK Lipa – NK Borac
NK Drava (NP) – NK Mladost Sigetec
NK Viktorija – NK Tomislav Radnik

čitam...