TZ KKŽ na reviji fotografija u Đakovu i na Hrvatskom balu u Lendavi

11:04h
0
Revija fotografija održava se u Đakovu

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca, Turističkom zajednicom grada Đakova i Foto-kino kluba Đakovo, održava 6. Međunarodnu reviju turističke fotografije «TOURPHOTO «2010» na temu «Turizam kontinentalne Hrvatske». Otvorenje izložbe fotografija je u petak u 19,00 sati  u galeriji Doma kulture u Đakovu, a biti će otvorena sve do 19.12.

Na natječaj se javilo 115 autora iz  BiH i Hrvatske sa 416 fotografija. Selektor Krunoslav Heidler je odabrao 156 fotografija od 74 autora za izlaganje. Za nagrade kandidira 20 radova, a ovo je do sada najveći odaziv autora na natječaj i najviše pristiglih fotografija.

– Izabrani radovi pokazuju svu raznolikost kontinentalnog turizma sa  izuzetnim fotografskim motivima. Ljepota i raznolikost motiva naprosto izazivaju interes i želju da se ovjekovječe fotografijom, a radovi koji su pristigli u punoj mjeri dokazuju koliko nas ljepote okružuje. Uvjereni smo da će i ova izložba pridonijeti daljnjoj popularizaciji turizma na kontinentu – rekli su u TZ Koprivničko-križevačke županije.

Također, napomenimo kako će TZ Koprivničko-križevačke županije 20. studenog predstaviti Podravinu i našu županiju na Hrvatskom balu u slovenskoj Lendavi. Naime, Hrvatsko kulturno društvo „Pomurje“ iz Lendave, već tradicionalno na kraju godine, organizira Hrvatski bal u „Hotelu Lipa“ koji se nalazi u sklopu „Termi Lendava“, na kojem se svake godine predstavlja druga hrvatska regija i njeni turistički potencijali, gastronomija i glazba.

Za pravi podravski ugođaj pobrinut će se glazbeni sastav „Podravski mužikaši“, a zahvaljujući „Podravki d.d.“, podravske specijalitete priredit će specijalist kulinarstva Zlatko Sedlanić. Tako će, između ostalog, gosti moći kušati dimljeni kuhani buncek sa sirom, vrhnjem i hrenom, hlebinsku juhu, gazdin odrezak, dinstanu kašu v vrganjima, gorički gulaš, bregovsku pitu i mnoge druge specijalitete vezane uz naš kraj.