Europski projekt

U sklopu đurđevačke Kuće osmijeha udomitelji dobili podršku i znanje za suočavanje s problemima

Ovo je jedna od aktivnosti projekta Kuća osmijeha unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici.

09:07h
0
I sastanak udomitelja
Foto: djurdjevac.hr

U sklopu projekta Kuća osmijeha kojim je predviđena briga o mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršene 18 godine izlaze iz sustava udomiteljstva, održana je prva edukativno tematska grupa podrške za udomitelje.

Cilj provedbe ovih aktivnosti je pružanje podrške i potrebnih znanja udomiteljima za adekvatno suočavanje sa specifičnim problemima udomiteljstva djece. Tematske grupe udomiteljima će omogućiti razmjenu iskustava te pružanje podrške i znanja o tome kako se nositi s problemima prilagodbe udomljenog djeteta dok će individualna podrška udomiteljima pružiti kontinuiranu potporu i praćenje za što bolje snalaženje u svojoj ulozi.

Ovo je jedna od aktivnosti projekta Kuća osmijeha unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Provodi ga Grad Đurđevac s partnerima Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost iznosi 1.175.081,44 kuna, te je 100% financiran od Europske unije.