-2.7 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sklonište

U veljači se otvara Sigurna kuća, M. Švagelj Jažić: Istovremeno će pružiti utočište za 15 štićenica
U

Financijski najznačajnija aktivnost, vrijednosti više od 530 tisuća eura, uključivala je rekonstrukciju prostora za sigurnu kuću

Ne propustite

Primopredajom ključeva sigurne kuće, koja se odvila u rujnu prošle godine, žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskoga nasilja u Koprivničko-križevačkoj županiji dobile su svoje utočište.

- Oglas -

Nešto više od četiri mjeseca nakon tog događaja, točnije početkom ovog tjedna, u prostorima Županijske uprave održan je sastanak projektnog tima projekta “Novi početak”, kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA i Razvojne agencije PORA.

Nakon opremanja, nova će sigurna kuća od veljače biti spremna za prihvat štićenika koji su do sada bili smješteni u privremenim unajmljenim prostorima. Projekt tako ulazi u završnu fazu, a na sastanku je zaključeno kako je većina ključnih aktivnosti izvršena te je trenutno u tijeku opremanje sigurne kuće.

– Iskreno se nadam da je to to i da se putem neće ništa zakomplicirati, trebamo dobiti još rješenja o minimalnim standardima za uspostavu usluge – rekla je za naš portal  predsjednica udruge HERA, Marina Švagelj Jažić te dodala kako će Sigurna kuća moći istovremeno pružiti utočište za 15 štićenica.

Sigurna kuća
Foto: Marina Hižak
- Oglas -

Financijski najznačajnija aktivnost, vrijednosti više od 530 tisuća eura, uključivala je rekonstrukciju prostora za sigurnu kuću, a do kraja projektnog razdoblja preostale su aktivnosti javnih kampanja i edukacija.

– Malo mi je teško reći što ova kuća znači za žene iz županije pošto mi iz sigurnosnih razloga predlažemo da se žene iz naše županije ne smještaju kod nas već da idu u druga mjesta, ali naravno, bitno je ono što žene smatraju i žele. Ono što je važno jest da svaka županija sad ima sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja i da HERA može primiti žene iz susjednih županija, kao što i naše žene mogu tražiti smještaje u okolnim županijama – zaključila je Švagelj Jažić.

Podsjetimo, sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOMUNALNO PITOMAČA

Zapošljavaju skelara na jednom od najljepših mjesta u Podravini, ako zamišljate posao uz pogled na Dravu i pjev ptičica, onda je ovo za vas,...

Ako svoju svakodnevicu možete zamisliti okruženu zelenilom, pjevom ptičica i šumom rijeke Drave, onda su idući redci namijenjeni upravo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti