6.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Učenici iz PŠ Gotalovo opet najbolji u DM Green City projektu
U

Ne propustite

Područna škola Gotalovo uključila se ove godine po drugi put u projek DM Green City kojeg DM organizira u suradnji s Unijapapirom. Ove godine u projectu sudjelovale su 154 osnovne škole i svi skupa uspjeli su prikupiti  271 712 kg starog papira.

Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Gotalovo i učiteljice Ana-Marija Sataić i Violeta Pranjić, uspjeli su prikupiti 224,44 kg starog papira po učeniku i dokazali su da su natprosječni u  trudu i zalaganju te izvanrednim rezultatima kojima su osvojili prvo mjesto, na nivou cijele Hrvatske, u akciji prikupljanja starog papira u svojoj kategoriji. U projektu je bilo šest kategorija, ovisno o broju učenika škole.

– Angažman i sudjelovanje naših učenika, ali i svih stanovnika jednog malog mjesta kao što je Gotalovo, nama učiteljicama je izuzetno dragocjeno te nas ohrabruje i potiče da nastavimo usmjeravati naše snage u zelenom smjeru. Kako je ove godine naša škola, OŠ Gola, kojoj pripadamo, obnovila status Eko škole to i nas još više potiče da čuvamo prirodu. U Gotalovu smo uspjeli kroz naše akcije, koje traju već više od 10 godina, osvijestiti naše najmlađe, ali i one nešto starije, o važnosti očuvanja i zaštite prirode te ih potaknuti da sami ulože napor u očuvanje prirode i shvate koliko promjena možemo napraviti ako samo svatko krene od sebe, te nam je neizmjerno drago što smo u tome i uspjeli. Ovim putem želim zahvaliti svima: učenicima, njihovim roditeljima, bakama, djedovima, rodbini i svim stanovnicima ekološki najosvještenijeg mjesta u Prekodravlju, Gotalovu, što su nam omogućili osvojiti ovako vrijednu nagradu; pametnu ploču, spremnike za otpad i skulpturu poznatog akademskog kipara – rekla je učiteljica Violeta Pranjić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×