14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sidro

Učinite ono što je u vašoj moći
U

Okidač ne treba biti spektakularan kao čarobni štapić u bajkama, ali ima doslovno isti učinak.

Ne propustite

Sebe uvijek možemo u nečemu poboljšati. Ukoliko nam je to cilj. A trebao bi biti jer on garantira da nam niti u ludilu ne može biti dosadno. Zato, ako ste osvijestili kako komunicirate sami sa sobom i jeste li sebi najbolji prijatelj ili vječni saboter, vrijeme je da krenemo i korak dalje. Na većinu stanja koja proživljavamo kroz dan možemo utjecati. Pročitali ste ispravno.

Nulti korak u takvom životu je da shvatite da sve što proživljavamo možemo u trenutku pojednostaviti direktnim pitanjem; Što ja konkretno mogu napraviti? Nakon toga sve ide puno jednostavnije. Nemojte se zamarati onim što je izvan vašeg dosega ili utjecaja. Učinite uvijek 100% onoga što možete u određenoj situaciji ili problemu i budite uvjereni da je to dovoljno. Sve ostalo je čista draga i gubljenje vremena. Dakle, kada to prenesemo u okvire našeg emotivnog stanja postoji jednostavan ritual koji pomaže u tome. Koliko puta vam se desilo da vas je neka slika, miris ili krajolik u milisekundi vratio u neko emotivno stanje? Ako je to moguće slučajno zašto mislite da se ne može i planirano?

Želite se osjećati motivirano, ispunjeno i puni optimizma? Kada ste se zadnji puta tako osjećali? Što ste radili, u kakvom ste okruženju bili, koji je pravi razlog što ste se tako osjećali? Tu scenu koju vidite i tu ispunjenost koju osjećate sada brzo vežite za neki okidač. Ono što je vama svojstveno i blisko. To može biti neka rečenica koju ćete sami sebi izgovoriti, komad nakita koji ćete uzeti ili kemijska koju ćete držati u ruci. Okidač ne treba biti spektakularan kao čarobni štapić u bajkama, ali ima doslovno isti učinak.

To pozitivno SIDRO za koje se odlučite, svaki će vas puta vratiti u stanje koje je vama poželjno. Naravno, ako odlučite prakticirati ovu vještinu. Koliko god mislili da ste osebujni ili posebni, postoje stvari koje su univerzalne i funkcioniraju. SIDRO kao čarobni štapić za naše sjajne osjećaje upravo je to. Univerzalno i funkcionalno.

Ako ste demotivirani, uplašeni, bezvoljni;

Sjetite se kada ste bili motivirani i uspješni.
U potpunosti izazovite takvo stanje, stav tijela i osjećaj.
Povežite ga s TRIGEROM koji je autentično vaš.
Vježbajte svaki dan promjenu vaših stanja.
Jer… vi jeste u potpunosti gospodar svega što mislite, govorite ili osjećate. A sad imate i čarobni štapić. Sretno!

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, stručnjak za lokalnu demokraciju i razvoj i NLP Leadership COACH. Uz bogato iskustvo u odnosima s javnošću i novinarstvu, trener je prezentacijskih vještina i transoaching tehnika. U svojim edukacijama kombinira napredne tehnike leadershipa i javnog nastupa s naglaskom na izgradnju autentične vrijednosti svake osobe individualno. Više o ponudi radionica na www.7thsensecoaching.com  Ukoliko trebate timske ili individualne radionice iz područja komunikacije u timu, prezentacijskih vještina i javnog nastupa, rješavanja nesuglasica, vođenja virtualnih timova, osobnog razvoja kontaktirajte magmel0505@gmail.com

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

[FOTO] BRAVO! Blizanke Dorotea i Gabriela Vencl postale državne prvakinje u boksu

Sjajne vijesti za početak radnog tjedna! Blizanke, Dorotea i Gabriela Vencl postale su državne prvakinje. Finalne borbe za zlatom održale...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×