Projekt prošao prvu stepenicu

Učitelji iz Đurđevca educirat će se o novim metodama rada s darovitim učenicima

Ovim projektom predviđeno je oko 70.000 eura za provođenje planiranih programa u Osnovnoj školi Đurđevac.

10:00h
0
Foto: djurdjevac.hr

Osnovna škola Đurđevac, Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevca te Osnovna škola Nagykanizsa iz Mađarske prijavile su zajednički projekt na temu potencijalno darovite djece na program prekogranične suradnje – Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Projekt je prošao prvu stepenicu provjere, a uskoro se očekuje i odluka o financiranju. Đurđevačka škola uključena je kao partner, a projektom je predviđeno da će učitelji sudjelovati u edukacijama na temu prepoznavanja darovitih učenika, izrade i implementacije individualiziranih programa rada za njih te korištenja didaktičkih materijala u radu s darovitim učenicima. U projekt će biti uključeni učenici trećih razreda, a za njih su predviđene poticajne radionice te organizirana terenska nastava s ostalim učenicima uključenima u projekt.

Učenici će odmjeravati svoje snage u znanju, učiti o drugim školama uključenima u projekt te će se za vrijeme projekta zajedno družiti kroz brojne aktivnosti te razmjenjivati stečena znanja i vještine.

– Posebno ćemo raditi na tome da tijekom edukacija osvijestimo nastavnike da postoje darovita djeca s kojom treba raditi na višoj razini, jer će im u suprotnom na nastavi biti dosadno i izgubit će motivaciju za učenjem. Najvažnije od svega je prepoznati darovito dijete, ono kojemu je potrebno dodatno ili drugačije obrazovanje, a potom je važno da nastavnici steknu znanja i vještine kako s darovitom djecom dalje raditi – rekao je ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović.

Ovim projektom predviđeno je oko 70.000 eura za provođenje planiranih programa u Osnovnoj školi Đurđevac.