KUĆA PODRŠKE

Udruga Mali princ dobit će novu zgradu! Potpisan 14 milijuna kuna težak ugovor, djecu i odrasle s teškoćama očekuje dodatna podrška

Prvi koraci projekta sežu u 2016. godinu kada je Grad Đurđevac kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnoga projekta i ishodio građevinsku dozvolu.

16:30h
0
Foto: Udruga Mali princ

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Kuća podrške Mali princ vrijedan 14.197.233,46 kuna te potpuno financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izgradit će se i opremiti zgrada neto površine 565 metara kvadratnih, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi.


– Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici razvojem mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjem pružanju usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenju usluge organiziranog stanovanja, odnosno stanovanja uz podršku – poručuju iz Udruge.

Prvi koraci projekta sežu u 2016. godinu kada je Grad Đurđevac kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnoga projekta i ishodio građevinsku dozvolu. Prijava je obavljena 15. listopada 2019. godine. Udruga će novi prostor, dakle, dobiti u Ulici kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila), što će, navode, doprinijeti suradnji s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

– Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s Gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja grada Đurđevca u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga, a time i prevenciju institucionalizacije naših članova – dodaju iz Maloga princa.

Foto: Udruga Mali princ
Foto: djurdjevac.hr
Foto: Udruga Mali princ

čitam...