17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIPREMA ZA TRŽIŠTE RADA

Udruga osoba s invaliditetom Križevci održala završnu konferenciju projekta “Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja”
U

Putem kampanje promicanja jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom i promicanja prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom podignuta je i razina svijesti javnosti u Križevcima, a i šire.

Ne propustite

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, u ponedjeljak 13. srpnja, održana je završna konferencija projekta „Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja“, čiji je nositelj Udruga osoba s invaliditetom Križevci, a partner na projektu je Centar za socijalnu skrb Križevci.

Ovim projektom, osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno je stjecanje novih kompetencija za tržište rada, te da budu osnaženi za tržište rada i aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima. Putem kampanje promicanja jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom i promicanja prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom podignuta je i razina svijesti javnosti u Križevcima, a i šire.

Konferenciju je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, koji je istaknuo da su osobe s invaliditetom jedna od skupina kojima je otežan pristup tržištu rada. Razlog tome nije samo njihova invalidnost, nego i nedostatak informiranosti i niska razina svijesti javnosti o tom problemu, kao i nedovoljne mogućnosti školovanja.

Voditeljica projekta, Ivana Hrg Matušin upoznala je sve prisutne s ciljem projekta, korisnicima, kao i ostvarenim rezultatima te je predstavila projektni tijek i njegove ostvarene aktivnosti: promotivne aktivnosti poput izrade promotivnih materijala, održane početne konferencije projekta, izrada priručnika, nabavka prijenosnih računala, snimljene i emitirane TV i radio emisije, održano informatičko opismenjavanje – ECDL, te tematske radionice za osnaživanje za tržište rada kao i tematske radionice iz područja socijalnih i komunikacijskih vještina, profesionalnog razvoja.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci, Sanja Jakopović, istaknula je da je uloga partnera motiviranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su u njihovoj evidenciji za uključenje u projekt. Naglasila je da u našoj sredini nedostaje neki vid organiziranog stanovanja za korisnike, kao što je stambena zajednica.

Provođenje ovog, kao i drugih projekata Udruge osoba s invaliditetom Križevci pohvalio je Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam te poželio da i sljedećih godina postižu izvrsne rezultate.

Polaznici su izrazili zadovoljstvo što su bili sudionici projekta, informatički se osposobljavali, bili na radionicama komunikacije i socijalizacije te što su neki od njih već imali priliku dobiti zaposlenje, kao što je to slučaj u Hedoni. Ostali očekuju zaposlenje, želja im je da poslodavci prepoznaju njihovu vrijednost i marljivost i pruže im priliku da to dokažu na radnom mjestu.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a vrijedan je 516.702.53 kn. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Foto: Udruga osoba s invaliditetom Križevci
Foto: Udruga osoba s invaliditetom Križevci
Foto: Udruga osoba s invaliditetom Križevci

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

aktivan dan

Svjetski dan voda obilježen diljem Koprivnice, vrtićarci i školarci učili o vodocrpilištu i pročistaču, umirovljenici šetali uz potok

Svjetski dan voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka, a sve u cilju edukacije građana o važnosti očuvanja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti