7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisan sporazum

Udružili se Turistička zajednica grada Križevaca i općine Kalničkog prigorja
U

Cilj udruživanja je jačanje suradnje i stvaranje preduvjeta za daljnji razvoj turističkih proizvoda, snažnije brendiranje i promociju područja Križevaca i Kalničkog prigorja.

Ne propustite

Ministarstvo turizma i sporta donijelo je tijekom 2020. godine zakonodavni okvir koji potiče udruživanje turističkih zajednica i jedinica lokalne samuoprave te omogućuje korištenje sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Turistička zajednica Grada Križevaca pokrenula je krajem 2020. godine inicijativu za udruživanjem na području Križevaca i Kalničkog Prigorja i obavila potrebne predradnje i dogovore kako bi Povjerenstvo za udruživanje turističkih zajednica Ministarstva turizma i sporta dalo suglasnost na prijedlog Sporazuma.

Nakon primljene suglasnosti, gradonačelnik Grada Križevaca kao predsjednik Turističke zajednice grada Mario Rajn i načelnici općina Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, Darko Fištrović, Franjo Poljak i Nenad Bošnjak, potpisali su 30. prosinca 2020. Sporazum o udruživanju Turističke zajednice grada Križevaca i jedinica lokalne samouprave.

Cilj udruživanja je jačanje suradnje i stvaranje preduvjeta za daljnji razvoj turističkih proizvoda, snažnije brendiranje i promociju područja Križevaca i Kalničkog prigorja. Projektna suradnja bit će realizirana kroz zajedničko osmišljavanje i provedbu programa koji će biti zajednički definirani, a sve u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima.

Sporazumno udruživanje nastavak je dosadašnje uspješne suradnje Turističke zajednice Grada Križevaca i i okolnih općina na provođenju niza aktivnosti na projektima biciklističkih staza, smeđe signalizacije i promocije destinacija te je ovaj sporazum korak dalje u zajedničkom osmišljavanju i provedbi projekata usmjerenih na razvoj aktivnog, kulturnog i ruralnog turizma na projektnom području.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×