Umro Vlatko Marković

09:30h
0
Vlatko Marković
Vlatko Marković

Vlatko Marković, dooživotni počasni predsjednik HNS-a, bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, izbornik i nogometaš preminuo je u 77. godini života u ponedjeljak ujutro (danas, 23. rujna). Marković je dugo bolovao od Alzheimerove bolesti, a upala pluća koja bila je presudna.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri Marković je bio predsjednik HNS-a 14 godina, izbornik Hrvatske, trener Dinama, Hajduka, Nice i Rapida. Sudjelovao je na SP u Čileu 1962. godine (4. mjesto Jugoslavije, on je izabran u najbolju momčad prvenstva), a za reprezentaciju bivše države nastupio je 16 puta. Obnašao je dužnosti i u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji

Kao izbornik Hrvatske doveo je reprezentaciju na EP 2004. godine u Portugalu, 2008. u Austriji i Švicarskoj i 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Također i na SP 2002. u Japanu i Južnoj Koreji te 2006. u Njemačkoj.

Vlatko Marković  vezan je uz Koprivnicu, jer je ovdje služio vojni rok i trenirao sa Slavenom, a ove fotografije snimljene su na gostovanju Dinama u Koprivnici početkom šezdesetih na starom igralištu Slavena pokraj Podravke u tadašnjoj Marinkovićevoj ulici, danas Ante Starčevića.

Ovo neka bude mali prilog na uspomenu velikog nogometaša i osobnog poznanika.