11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gornji čret

Uzgajivači povrća, dinja, lubenica i batata kupili livadu u poduzetničkoj zoni, plan je uložiti 300.000 eura, otvoriti trgovinu i zaposliti do osam ljudi
U

Žele izgraditi trgovinu novom i rabljenom poljoprivrednom i građevinskom opremom i strojevima

Ne propustite

Križevačka poduzetnička zona Gornji Čret, koja se nalazi na ulazu u prigorsku metropolu iz smjera Koprivnice, a koju se nedavno naselili turski radnici koji rade na izgradnji drugog kolosijeka, uskoro će dobiti nove stanare. Naime, na dražbi koju je Grad otvorio sredinom srpnja, livadu površine 3000 metara kvadratnih kupilo je trgovačko društvo OMER DOGAN d.o.o. sa sjedištem u Svetom Ivanu Žabnu.

Za to su izdvojili 197 tisuća kuna, odnosno 65 kuna po metru kvadratnom, a odluku bi trebali potvrditi gradski vijećnici na sjednici koja će se održati iduće srijede.

Kako se može iščitati iz materijala, trgovačko društvo OMER DOGAN je novootvoreno poduzeće, čija je osnovna djelatnost uzgoj povrća, dinja i lubenica, korjenastog i gomoljastog povrća te je do sada na 30.000 metara kvadratnih posadilo batat.

Kupnjom ovog zemljišta žele proširiti djelatnost poslovanja na trgovinu, odnosno žele izgraditi trgovinu novom i rabljenom poljoprivrednom i građevinskom opremom i strojevima.

ilustracije kz mg
Ilustracija // Foto: Arhiva

Vlasnici društva planiraju dodatno uložiti oko 300 tisuća eura, od toga 100 tisuća na izgradnju hale na dvije etaže u veličini 400 metara kvadratnih, 50 tisuća na uređenje poslovnog prostora i 150 tisuća na kupnju građevinske i poljoprivredne opreme i strojeva. Također, planiraju zaposliti od pet do osam osoba.

Kako su predstavili križevačkim vlastima, početak investicije predviđen je za početak iduće godine, a završetak do kraja lipnja 2024. godine. Dakle, to sve planiraju izgraditi i staviti u funkciju o roku od godinu i pol dana. Pritom treba naglasiti kako pravo uknjižbe vlasništva kupac stječe tek nakon ishođenja građevinske dozvole i isplate ukupne ugovorene cijene.

Kako smo već napisali, odluku sljedećeg tjedna moraju potvrditi križevački vijećnici, a bit će to tek jedna od ukupno 20 točaka o kojima će raspravljati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajmo plavi!

FOTO Sunce privuklo brojne navijače, pogledajte tko je došao bodriti Slaven protiv Hajduka

Utakmice protiv Hajduka uvijek su rado posjećene na Apašu. Ništa drukčije nije bilo ni danas, a sunčano vrijeme dodatno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×