UZOR Hrvatske završio edukacijski ciklus “Od ideje do projekta”

13:38h
0
Edukacijski ciklus zaokružen je početkom tjedna

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) u suradnji s Programom JAKO uspješno je završila u Koprivnici edukacijski ciklus „Od ideje do projekta“, koji se sastoji od tri poludnevne radionice namijenjene razvoju lokalne zajednice i jačanju sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj razini.

Edukacijski ciklus je zaokružen početkom ovoga tjedna održavanjem radionice „Izrada projektnih proračuna“ u COOR-u Podravsko sunce. Na završnoj radionici polaznici su naučili detalje o fazama izrade proračuna te kategorijama i strukturi proračuna. Nakon uvodnog izlaganja o izradi projektnih proračuna imali su prilike timski napisati proračun za dva projekta kojima se rješava određeni problem ili potreba u njihovoj lokalnoj zajednici.

Cijeli edukacijski ciklus „Od ideje do projekta“ pobudio je značajan interes lokalne javnosti i uspio privući čak pedesetak polaznika iz različitih organizacija/ustanova. Polaznici su kroz rad u grupama naučili analizirati probleme i potrebe zajednice u kojoj žive te izrađivati projektne prijedloge i proračune za njihovo rješavanje.

Program JAKO se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a kao primarni cilj ima davanje podrške stvaranju učinkovitijeg nevladinog, neprofitnog sektora i aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.

UZOR HRVATSKE razvija mrežu odgovornih članova u društvu koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 230 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske. Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa, suradnji i građanskih mišljenja u zajednici.

 

 

 

čitam...