MJERE JE POTREBNO POŠTIVATI

VAŽNO! Uveden je nov način rada u pedijatrijske ordinacije dr. Vondračeka i dr. Valentić

- Ove mjere su nužne kako bismo očuvali zdravu djecu, izbjegli širenje koronavirusa u tijeku epidemije i sačuvali zdravstvene djelatnike - zaključili su pedijatri.

12:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Najpoznatija podravsko-prigorska pedijatrica dr. Zorka Valentić // Foto: Matija Gudlin

Doktori Ranko Vondraček i Zorka Valentić, koprivnički pedijatri, uveli su novi način rada u svojim ambulantama, naravno, zbog situacije sa koronavirusom.


– S obzirom na veliki broj pacijenata za koje skrbimo, nerazumijevanje opasnosti kojoj se izlažemo svi, a u nemogućnosti kontrole i uvida u osobe u izolaciji jer nemamo uvid u kartone roditelja, već isključivo u kartone djece, odlučili smo se na novi način rada naših Specijalističkih pedijatrijskih ordinacija – poručili su Vondraček i Valentić.

Sve navedeno u obavijesti neophodno je zbog specifičnosti rada i sa zdravom i s bolesnom djecom, ali i zbog nedostatka pedijatara u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Uvedene mjere koje treba poštivati su:

  • Obavezno prethodno nazvati ordinaciju
  • Obavezno naglasiti kontakt s osobom u izolaciji ili s osobom oboljelom od koronavirusa. Ne dolazite u našu ambulantu, pregled će se obaviti u izdvojenoj ambulanti za osobe sa sumnjom na koronavirus
  • U čekaoni može biti samo jedan roditelj uz jedno bolesno dijete. Ostali čekaju vani na preporučenoj udaljenosti i bit će pozvani redom.
  • U savjetovalištu istovremeno može biti samo jedan roditelj i jedno dijete.

– Ove mjere su nužne kako bismo očuvali zdravu djecu, izbjegli širenje koronavirusa u tijeku epidemije i sačuvali zdravstvene djelatnike – zaključili su pedijatri.

čitam...