reakcija na objavljeni tekst

Vedran Medenjak, instruktor Koprivničko-križevačke županije: Ulažemo puno truda, imamo napredne projekte i jedinstven model u državi

Kao instruktor Koprivničko križevačke županije osjećam odgovornost i obavezu reagirati na objavljeni tekst na portalu ePodravina. Kolega trener koji je napisao pismo koje se prenosi je potpuno neupućen u rad županijskog saveza i nema uopće uvid u realno stanje u nogomet na županiji.

10:37h
0
Nk Koprivnica - Nk Međimurje
Foto: Ivan Brkić

Vedran Medenjak, instruktor Koprivničko-križevačke županije, poslao nam je priopćenje ispred županijskog nogometnog saveza kako bi reagirao na jučer objavljen tekst na našim stranicama. Radi se o apelu jednog trenera na županijski nogomet mlađih uzrasta, apelu koji se pokazao potpuno neutemeljenim.


Medenjak je izrazio žaljenje što se objavilo nešto što nema previše veze s istinom, na jednom ozbiljnom portalu poput ePodravine. Evo što stoji u priopćenju Vedrana Medenjaka, instruktora saveza.

– Kao instruktor Koprivničko križevačke županije osjećam odgovornost i obavezu reagirati na objavljeni tekst na portalu ePodravina. Kolega trener koji je napisao pismo koje se prenosi je potpuno neupućen u rad županijskog saveza i nema uopće uvid u realno stanje u nogomet na županiji.

Ovdje ću se u kratkim crtama osvrnuti samo na dijelove rada Županijskog nogometnog saveza koji je bio negativno spomenut u objavljenom članku. Svaki pojedini dio bit će potkrijepljen i dokumentima.

Tvrdnja da se 20 godina nije ništa pokrenulo???

LIGA PICEKA I PILIĆA

Liga piceka i pilića igra se od 2013. godine i danas u njoj sudjeluje 52 momčadi iz cijele županije unutar tri kategorije; U-8, U-10, U-12, te se kategorija U-6 okuplja i igra na turnirski način. Smanjili smo broj igrača na terenu tako da bi omogućili i malim selima da u određenim kategorijama mogu oformiti ekipe. Ovaj model je jedinstven u cijeloj državi i trenutno prema broju stanovnika u županiji imamo najveći broj ekipa koje su uključene u natjecanja.

„Liga piceka“ pokrenuta je kao pilot projekt u jesen 2013. godine na inicijativu trenera Hrvoja Kodrića, koji je tada vodio U-10 ekipu NK Mladost Koprivnički Bregi. Projekt je tada bio nužnost jer je dotadašnji oblik natjecanja nije zadovoljavao u obliku u kojem se provodio. Usprkos skeptičnosti o samoj provedbi natjecanja nekih članova Izvršnog Odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije (u nastavku: NS Kc-kž) kao i tadašnjeg instruktora g. Milivojevića, liga je zaživjela kao pilot projekt u jesen 2013. te u prvoj polusezoni sezoni apsolutno ispunila sva očekivanja, uklonila sve sumnje te pokazala enorman potencijal te je i dan danas zamašnjak novih promjena u pogledu rada s mladima na području NS Kc-kž. Od tada do danas, u pet godina koliko liga traje, uz početno U-10 natjecanje (Liga Piceka), liga je 2015. godine proširena na U-8 natjecanje (Liga pilića) te 2017.godine na U-6 natjecanje (Turniri pilića) i U-12 natjecanje (Liga pijetlova).

DOKUMENTI:

Liga piceka_osvrt_2012_2018
pregled klubova_po sezonama_2019_2020.pdf

ZBOR TRENERA

Zbor trenera broji 136 članova i taj broj je rekordan od kada se uvelo redovito evidentiranje. U zadnje dvije godine 28 novih trenera završilo je edukacije. Zbor trenera potiče i financijski subvencionira dio troškova po završetku edukacije svakom treneru.

EDUKACIJSKI SEMINARI

Prošle godine održana su tri edukacijska seminara na nivou županije, dva edukacijska seminara na nivou regije, i jedan edukacijski seminar na nivou države.

DOKUMENT: zbor trenera i edukacijski seminari

PROJEKT RAZVOJA NOGOMETA U ŽUPANIJI

Županijski instruktor u suradnji sa zborom trenera i radnom grupom osmislio je i razradio projekt za razvoj nogometa u županiji. Analizirajući situaciju broja rođene djece, djece po školama, uzimajući u obzir migracije stanovništva, prepoznata je potreba za mijenjanjem trenutnog načina rada i taj model je predstavljen svim klubovima, tj. planiranim centrima kvalitete. Nažalost, klubovi su bili ti koji su se odlučili da im ne odgovara predloženi model i on nije prihvaćen. U dokumentu ispod možete vidjeti kompletan projekt koji je bio predložen.

DOKUMENT: Projekt razvoja nogometa u županiji_V1.

VRTIĆARCI NA STADIONU

Vrtićarci na stadionu je također inicijativa saveza u kojoj se svakog tjedna na stadionu igra oko 80 klinaca iz gradskog vrtića Tratinčica. Time želimo promovirati Gradski stadion kao mjesto na igru i već od malih nogu upoznavati djecu sa sportom općenito i nogometom.

DOKUMENT: OTVORENI NOGOMETNI TERENI ZA DJECU IZ VRTIĆA

NOGOMETNI TURNIR MEĐU-OPĆINSKIH SELEKCIJA

Sa ciljem spajanje nekoliko ekipa u jedan centar organizirali smo Nogometni turnir među-općinskih selekcija koji se održava zadnje dvije godine, za kategorije pionira i juniora. Tim turnirom se nadamo osvijestiti klubove za potrebom spajanja nekoliko klubova u regionalno bliskom području u jednu ekipu i sa igračkim kadrovima i u infrastrukturi i financijama.DOKUMENT: NOGOMETNI TURNIR MEĐUOPĆINSKIH SELEKCIJA 2019

Ovaj tekst šaljemo isključivo iz razloga da javnost ima bolji uvid u stvarna događanja u nogometu na županiji, i na rad koji ljudi u savezu rade da bi održali i razvijali nogomet u našoj županiji.

U ionako teškoj situaciji, defetistički stavovi, objavljivanja neistina, neprovjerenih informacija, zasigurno ne utječu pozitivno, i samo otežavaju rad onima koji stvarno ulažu puno vremena i truda u održavanje opstojnosti i razvoj nogometa u našoj županiji i šire – napisao je Medenjak u priopćenju.

Ostaje nam samo da se pospemo pepelom i složimo s njim.

čitam...