13.5 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Velikani hrvatske naive na Krku
V

Ne propustite

U subotu, 5. srpnja u jednoj od najvećih izložbenih prostora u Hrvatskoj, u Galeriji Zaklade Infeld u Dobrinju na otoku Krku, otvorena je izložba Velikani hrvatske naive.

Na ovoj velikoj prezentaciji iz privatne bečke zbirke izloženo je preko 160 radova 12 najznačajnijih hrvatskih naivnih umjetnika, među kojima dominiraju djela Hlebinske škole (preko 30 radova Ivana Generalića, crteži Mirka Viriusa, slike Franje Mraza, Dragana Gažija, Ivana Večenaja, Mije Kovačića i Ivana Lackovića-Croate) kao i nekoliko radova Krste Hegedušića.

Kako je riječ o djelima koja u većini nisu bila poznati javnosti, izložba će nesumnjivo izazvati pozornost ne samo mnogobrojnih turista nego i stručne javnosti.

Na otvorenju izložbe, pred nekoliko stotina posjetilaca, govorili su Zdenka Infeld, vlasnica čuvene kolekcije Infeld, kustosica izložbe dr. Yordanka Weiss i ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Marijan Špoljar. Izložba u Dobrinju ostaje otvorena do 28. rujna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

SUNČEKO

Elegantna brineta u sjajnoj kombinaciji šik balonera u bež boji i martensicama

Ovih dana mnoge su dame iz ormara izvadile omiljeni ženski komad za prijelazno razdoblje - baloner. Baloneri su nepogrešivi,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti