7.9 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Veliko zaminanje kandidata za općinske načelnike
V

Ne propustite

Zanimljivo će biti na izborima 17. svibnja u podravskim općinama, jer mnogi žele postati načelnici. Objavljene su kandidature za lokalne izbore.
U Goli je aktualni načelnik dr. Stjepan Milinković, ujedno i saborski zastupnik HDZ-a dobio dva protukandidata i to Stanislava Salaja iz HSS-a te Ivicu Pavlovića iz koalicije SDP-HNS. HDZ i HSS nisu koalirali u Gol jer je svakoj općinskoj organizaciji ostavljeno da odluči s kim će na izbore. Stoga ove dvije stranke imaju zasebne liste i kandidate za načelnike i u nekim drugim općinama.
U Koprivničkom Ivancu samo su dva kandidata za mjesto načelnika i to Zvonko Jakupić iz koalicije SDP i HNS, a koalicija HSS-HDZ kandidirala je Božidara Vrabelja, inače pomoćnika predstojnika Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji. Unatoč zajedničkom kandidatu, HSS i HDZ izlaze svaki sa svojom listom, a nositelj HSS-ove je predsjednik te stranke domaći Josip Friščić.
U Novigradu Podravskom četiri su kandidata za načelnika i to nezavisni Zdravko Brljek i Krunoslav Duga te Mladen Mađer iz koalicije HSS, HSLS, HNS, a HDZ je za načelnika kandidirao Nikolu Šarića.
I u Molvama su četiri kandidirana za načelničko mjesto i to Srećko Cenkovčan iz SDP-a, Stjepan Fosić iz koalicije HDZ-HSLS-HDS, Vladimir Ivančan, nezavisni kandidat i Ivan Kolar, sadašnji načelnik i kandidat HSS-a.
U DRNJU I RASINJI PO PET KANDIDATA
U Koprivničkim Bregima za načelničko mjesto su tri kandidata. Izidora Galinca kandidirao je HDZ, Mario Hudić je HSS-ov kandidat, a Ljiljana Ivezić iz koalicije SDP-HNS.
U Virju su također primljene tri kandidature i to su Mladen Fancev iz HSS-a, Petar Ferenčić iz koalicije SDP-HNS te Mirko Perok, kandidat HDZ-a, a zanimljivo je da i ovaj puta s nezavisnom listom Virovaca izlazi Mirko Lukić, direktor INA-inog okruga Podravina.
U Đelekovcu se dosadašnji HSS-ov načelnik Dragutin Drvarić kandidirao kao nezavisni kandidat, a na njegovo mjesto još pretendiraju Ivan Ganžulić iz koalicije SDP-HNS te Štefica Sirutka iz koalicije HDZ-HSS.
U Drnju bi mjesto Mladena Kolareka željelo čak pet kandidata i to Slavko Loth iz HDZ-a, Dubravko Perošić iz HNS-a, Tomislav Fabuš iz HSS-a, nezavisna Danica Cikuš te Ivan Zvijerac, kandidat SDP-a.
Slična je situacija i u Rasinji gdje su kandidati za načelnika Krunoslav Belaj iz koalicije HSS-HDZ, nezavisni Dušan Dulikravić, Danimir Kolman iz koalicije SDP-HNS, dosadašnji HSS-ovac Vjekoslav Radiček nezavisni je kandidat za načelničko mjesto, a u utrku će još i nezavisni Jurica Stanić.
U Peterancu su tri kandidata za načelničko mjesto i to Velimir Gašparić iz SDP-a, Krešimir Matijašić iz HDZ-a i Ivan Pakasin iz HSS-a.
NOVO VIRJE JEDINA OPĆINA SA SAMO JEDNIM KANDIDATOM ZA NAČELNIKA
Stanovnici Općine Novo Virje nemaju izbora, jedini kandidata za načelnika je sadašnji načelnik Branko Mesarov kojeg su kandidirali HDZ i HSS, no birat će između tri liste za općinsko vijeće i to koalicijske HDZ-a i HSS-a, nezavisne i liste SDP-a. S druge strane u Kalniku i Svetom Petru Orehovcu je čak po pet kandidata.
U Kalniku su to Željko Car iz SDP-a, Mladen Kešer, nezavisni kandidat, Božidara Kovačića kandidirala je koalicija HSS-HDZ, Vlado Miklobušec kandidat je koalicije AHSS, HDSS, HP-HPP , a Frankopan Tomić je nezavisni kandidat.
U Svetom Petru Orehovcu kandidirani su Kruno Šatvar iz koalicije AHSS-HDSS i HP-HPP, Franjo Poljak kandidat je HDZ-a, Josip Međan SDP-a, Dragutin Matus HSS-a, a Ivan Hubina je nezavisni kandidat.
ŽENE ŽELE VLADATI GORNJOM RIJEKOM
U utrku za mjesto načelnice u Gornjoj Rijeci će dvije dame, sadašnja HSS-ova načelnica Štefica Tukša i HDZ-ova Ljiljana Fištrović, a u Svetom Ivanu Žabnom također su dva kandidata za načelnika i to sadašnji Vladimir Oguman kandidat koalicije HSS-HDZ te Ozren Bakar iz SDP-a.
U Ferdinandovcu su četiri kandidata za načelnika i to Branko Kolar iz koalicije HDZ-HSU, Danijel Dugina kandidat je SDP-a, Vjekoslava Čordaševa kandidirao je HSS, a Nikolu Ščuka HDSS. Zanimljivo je da je dosadašnji načelnik, HSS-ovac Andrija Kudumija na izbore izišao kao nositelj nezavisne liste.
U Sokolovcu je dosadašnji načelnik Vlado Bakšaj ponovno kandidat za načelnika i to koalicije HDZ-a i HSS-a, a ima samo jednog protukandidata i to Zorana Simića iz koalicije SDP-HNS.
U Legradu su tri kandidata za načelnika, dva nezavisna i to Nikola Gerendaj i Stjepan Hanješ, a Mladen Vernić kandidat je HDZ-a.
U Kloštru Podravskom su četiri kandidata i to Franjo Budrović iz SDP-a, Marijan Debeljak iz HSS-a, Mirko Debeljak je nezavisni kandidat, a Siniša Pavlović je kandidat iz HDZ.
U Hlebinama su samo dva kandidata, i to sadašnji načelnik Hrvoje Gaži, kandidat koalicije HSS-a i HDZ-a te Marija Zlatar iz HSLS-a.Branko Sobota HDZ-ov je kandidat za novog kalinovačkog načelnika, a SDP-ov kandidat je Tomo Erdelec.
U Općini Podravske Sesvete dosadašnji općinski načelnik Ivan Derežić i dalje je HDZ-ov kandidat za načelničku funkciju, a Mladen Sitek mu je protukandidat kojeg je istakla koalicija HNS-a i SDP-e.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×