NA SJEDNICI SABORA

[VIDEO] Branko Hrg iskazao svoje mišljenje u saboru: Prioriteti su očuvanje zdravlja i radnih mjesta!

Dio njegova saborskog istupa pročitajte u nastavku, a ostatak njegova mišljenja pogledajte u videu.

10:00h
0
Branko Hrg // Foto: Screenshot

Na jučerašnjoj sjednici sabora istupio je saborski zastupnik Branko Hrg (HDS) te jasno izrekao svoj stav u vezi aktualnog koronavirusa. Dio njegova saborskog istupa pročitajte u nastavku, a ostatak njegova mišljenja pogledajte u videu.

– Hrvatska demokršćanska stranka podupire Vladu koja cijelo vrijeme mandata imaju krizne situacije, pa tako i sad s aktualnom epidemijom koronavirusa koju Vlada rješava paketom ekonomskih mjera kako bi spasili radna mjesta, očuvali stabilnost državnih financija, porezno rasteretili građane i gospodarstvo te fiskalno ojačali lokalne samouprave. Vlada je uvijek reagirala pravovremeno, staloženo, otvoreno i smirujuće u rješavanju nacionalnog problema borbe s koronavirusom, pa tako i paketom brzih gospodarskih mjera, kojih će zasigurno biti i još. Izuzetno je važno povjerenje građana u ljude iz struke koji upravljaju kriznom situacijom u suzbijanju i prevenciji koronavirusa. Aktualno stanje dovodi ponovo u fokus potrebu osnaživanja domaće proizvodnje hrane, putem na primjer osnivanja Agrocentara malih gospodarstava po Hrvatskoj čime bi se riješilo organiziranje proizvodnje i otkupa – rekao je Branko Hrg.

[SADA SU PRIORITETI OČUVANJE ZDRAVLJA I RADNIH MJESTA!]

Ova je Vlada od početka je prisiljena rješavati krizne situacije. Unatoč tome, uspjela je stabilizirati državne financije, porezno rasteretiti gospodarstvo i građane za 9 milijardi kuna, decentralizacijom fiskalno ojačati lokalnu samoupravu te pokrenuti velike infrastrukturne projekte sredstvima EU-a.I u ovoj najvećoj krizi izazvanoj korona virusom Vlada je reagirala pravovremeno, staloženo, otvoreno i smirujuće!Ovo je paket brzih ekonomskih mjera za očuvanje radnih mjesta, vjerojatno da je to prvi stupanj i da će se zavisno o krizi morati donositi nove.Cilj je sačuvati zdravlje ljudi i što više radnih mjesta, te pomoći građanima i poslodavcima u prevladavanju krize.Vladu i Nacionalni krizni stožer vode kompetentni ljudi, vjerujmo im i postupajmo po njihovim uputama!

Gepostet von Branko Hrg am Mittwoch, 18. März 2020

čitam...
Loading...