STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

VIDEO U županiji još dva smrtna slučaja povezana s koronavirusom, oboljele nove tri osobe. Svi su iz koprivničkog Doma

Jučerašnjoj koordinaciji prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji su iskazali zadovoljstvo radom županijskog Stožera.

12:07h
0
Foto: Ivan Balija
Dr. Devčić s članovima Stožera civilne zaštite // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite na jučerašnjoj je konferenciji za medije objavio kako je u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježen prvi smrtni slučaj osobe povezane s koronavirusom. Danas je održana nova konferencija.

Načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić potvrdio kako su oboljele još tri osobe. Svi su štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica. Nažalost, preminule su i dvije osobe koje su također bili štićenici koprivničkog Doma.

Podsjetimo, jučerašnjoj koordinaciji prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji su iskazali zadovoljstvo radom županijskog Stožera. O tome je govorio i načelnik Ljubić.

Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

– Rekli smo da će biti novih jer su bili u kontaktu s pozitivnima, što se ostvarilo. Ukupan broj oboljelih jest 68, od čega je 15 ozdravilo. Izražavam sućut obitelji. U ovome je trenutku njih 50 oboljelo, od čega je 37 štićenika i zaposlenika Doma. Svi su u bolničkoj skrbi – kazala je dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Ponovila je kako su spomenuti predstavnici MUP-a i HZJZ-a pohvalili rad županijskog Stožera te da su poduzeli sve potrebne epidemiološke mjere.

Foto: Ivan Balija
Dr. Draženka Vadla // Foto: Ivan Balija

– S obzirom na virus i sve što se dogodilo, još ćemo sigurno dva tjedna imati nove pozitivne na koronavirus, to je normalan tijek – potvrdila je D. Vadla.

Dodala je kako su na stacionaru 2 koprivničkog Doma napravili tzv. samoizolaciju, dok su na stacionarima 1 i 3 imali određene pozitivne.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica, kazao je kako su u koprivničkoj bolnici, na COVID odjelu, hospitalizirana 32 pacijenta, od čega 27 dolazi iz Doma. Osam ih, pak, ima blaže simptome te očekuju daljnji razvoj simptoma. Naglasio je kako je bolnica osigurala sve potrebne uvjete za oboljele.

Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

– Glede dviju smrtnih slučajeva, važno je reći kako su oni pacijenti koji su umrli s ili uz koronavirus. Bili su teži kronični bolesnici, duže su bolovali. Neovisno o COVID-19 infekciji, vjerojatno bi bili hospitalizirani. Uzevši u obzir godine i bolesti, bilo je za očekivati kompliciranje njihovih kliničkih slika – objasnio je dr. Devčić.

Foto: Ivan Balija
Vjekoslav Štimac, načelnik PU koprivničko-križevačke // Foto: Ivan Balija

Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke, kazao je kako je s obzirom na popuštanje mjera vidljivo povećanje prometa. Ukupno su izvršili kontrolu propusnica kod više od 3200 osoba na ulazima i izlazima u županiji. Njih 23 nije imalo odgovarajuće propusnice.

Trenutno je 429 osoba s izrečenom mjerom samoizolacije. Tijekom posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera. Ukupno je glede poštovanja mjera samoizolacije kontrolirano više od 2800 osoba, rekao je Štimac.

[KORONAVIRUS]Županijski stožer daje najnovije informacije

Gepostet von Epodravina.hr am Dienstag, 28. April 2020

čitam...
Loading...