Krstio se mošt

Vozači pretjerali u slavljenju Martinja, policija u tri dana trošila alkotest kao nikad

- Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača provodi se od petka, 8. studenoga do utorka, 12. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačke - podsjećaju iz policije.

17:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Kako se tijekom ovog vikenda slavio blagdan Svetog Martina, najpoznatiji po narodnom običaju „krštenja mošta“, policijski službenici pojačano su nadzirali promet, poglavito nadzor upravljanja vozača pod utjecajem alkohola.

I imali su koga i uhvatiti. Kako su izvijestili, od 8. do 11. studenog sankcioniran je 181 prometni prekršaj, od kojih 38 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 54 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Ukupno je isključeno 38 vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 21.45 u Koprivnici kod 42-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,61 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 19.39 sati u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 111 kilometara na sat, iako je brzina prometnim propisima ograničena na 60 kilometara na sat.

– Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača provodi se od petka, 8. studenoga do utorka, 12. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačke – podsjećaju iz policije.

čitam...