županijski nogomet

Vraća se Prva ŽNL, Andrašić: Protiv Borca su svi nabrijani, Brgles: Sportski je očekivati pobjedu, Žabno je kvalitetna momčad

Trener Imbriovčana Zlatko Andrašić smatra kako liga dugo nije bila ovako kvalitetna, zaključivši da će se sve ekipe za tri boda morati pošteno uznojiti, bez obzira tko je s druge strane.

14:30h
0
Borac Imbriovec - Tomislav Drnje ŽNL
Foto: Mario Kos

Proljetni dio Prve ŽNL započinje ovoga vikenda. Nakon iznimno zanimljivoga jesenskoga dijela najvišeg ranga županijskog nogometa, četiri ekipe nalaze se u svega četiri boda razlike koje, jednako tako, odskaču gledajući gol-razliku.

Radi se o Tomislav-Radnik, Tomislavu iz Drnja, kunovečkom Bratstvu i Borcu iz Imbriovca, a blizu je i đelekovački Osvit.

Gledajući poredak, najzanimljiviji susret odvit će se upravo u Kunovcu gdje će gostovati sastav iz Đelekovca. Dvije su ekipe i na samome otvaranju gledateljima priuštile brojna uzbuđenja, uzevši u obzir da je Osvit slavio s 4-2.

Imbriovčani nastavljaju borbu za vrh

Borac će, kao četvrti od vrha, gostovati u Ždali kod četvrtog sastava brojeći od začelja. Međutim, trener Imbriovčana Zlatko Andrašić smatra kako liga dugo nije bila ovako kvalitetna, zaključivši da će se sve ekipe za tri boda morati pošteno uznojiti, bez obzira tko je s druge strane.

Prekodravac će ove godine biti tvrd orah. Pojačali su se, vratio se trener Martin Tuba koji poznaje manje-više sve ekipe. Da je prošle godine bio ondje, mislim da bi puno bolje stajali. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. Sigurno nijedna ekipa neće biti u top formi s obzirom da se radi o prvome kolu – najavljuje Andrašić.

Imbriovčani su u prvom međusobnom ogledu bili bolji s uvjerljivih 4-1. Izvan stroja je Kragulj, a problema s ozljedom ima i vratar Tizaj kojega, ipak, zamijeniti može perspektivni junior Kolar.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Andrašić // Foto: Matija Gudlin

– Protiv nas su svi nabrijani. Za njih je ta utakmica više od drugih. To mi otežava pripremu, ali imamo dobru, kvalitetnu ekipu – kaže Andrašić kojemu je cilj boriti se za vrh i ostvariti što bolji plasman u Kupu.

Drava se nada pozitivnom ishodu pred domaćom publikom

Nogometaši iz Svetog Ivana Žabna jedini su ostvarili dvoznamenkasti broj pobjeda u 13 odigranih kola. Jedan od tih troboda upisali su protiv Drave iz Novigrada Podravskog u sklopu prvoga kola. No, konačni rezultat 3-2 sugerira kako će momčad trenera Darija Brglesa biti neugodan protivnik.

Foto: Matija Gudlin

– Sportski je očekivati pobjedu pa s takvim stavom i idemo. Kvalitetno smo trenirali, dobra smo ekipa i igramo pred domaćom publikom. Nemamo pravo razmišljati drugačije. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Borit ćemo se. Žabno je sigurno kvalitetna momčad, ne bi bila prva da nije – napominje Brgles, dodajući kako će cijelu svlačionicu imati na raspolaganju.

Drava je u dosadašnjem dijelu natjecanja postigla i primila 18 pogodaka čime je na nuli promatrajući gol-razliku. Jednako se tako nalaze u samoj sredini tablice.

– Kao i do sada, ciljamo sredinu tablicu. Također želimo da kostur ekipe čine domaći igrači. Eventualno bismo željeli završiti na petome ili šestome mjestu – zaključuje Brgles.

U Hlebinama gostuje Graničar, Drnje u Kalinovcu

U ostalim susretima zasigurno neće nedostajati zanimljivih trenutaka koji će ponovno privući široku publiku. Borba za šestu poziciju odvijat će se u Hlebinama gdje će doputovati Graničar. Legrađani, inače, maksimalni plijen nisu uzeli u posljednja četiri susreta, dok im na ruku ne ide niti poraz iz njihova prvog dvoboja.

Valja podsjetiti kako su najuvjerljiviju pobjedu (5-0) u kolovozu ostvarili igrači iz Drnja. Još jednom, ako se pogleda poredak, sličan bi se scenarij mogao dogoditi ovoga vikenda u Kalinovcu čiji domaći igrači na svome kontu imaju svega šest bodova, uz devet postignutih i 39 primljenih pogodaka.

ŽNL - Miklinovec - Tomislav Drnje
Foto: Mateo Alečković

Kako bi se odvojili od začelja, važne će bodove loviti 12. Miklinovec kod desete molvarske Mladosti. Dozu neizvjesnosti osim svega dva boda razlike dopunjuje činjenica kako su ranije ove sezone odigrali susret bez pogodaka.

Koprivnički Ivanec će ugostiti utakmicu domaće Sloge i gostiju iz Koprivnice, odnosno sastava Tehnike koji je već slavio nad ovotjednim protivnikom (2-0). Sada je u pitanju još i važniji trenutak ukoliko se pogleda tablica prema kojoj je Sloga svega jedan bod iznad fenjeraša te će joj svako kolo budućnosti biti od presudne važnosti za ostanak.

Prva ŽNL, 14. kolo:

Subota, 16. ožujka, 15 sati
Miklinovec – Mladost Molve (Koprivnica)
Prekodravac – Borac (Ždala)

Nedjelja, 17. ožujka, 10.30 sati
Bratstvo – Osvit (Kunovec)

Nedjelja, 17. ožujka, 15 sati
Lipa – Graničar L (Hlebine)
Kalinovac – Tomislav D (Kalinovac)
Drava NP – Tomislav Radnik (Novigrad Podravski)
Sloga – Tehnika (Koprivnički Ivanec)

čitam...
Loading...