Vrhovni sud ukinuo presudu bivšim čelnicima Podravke Šestaku i Korošecu

09:25h
0
Zdravko Šestak // Foto: Arhiva

Vrhovni sud ukinuo je presudu kojom su bivši predsjednik uprave Podravke Zdravko Šestak i direktor nabave Darko Korošec. Oni su ranije osuđeni zbog korupcije na godinu i osam mjeseci zatvora, jer su navodno pogodovali dobivanju poslova poduzetniku Neviu Prlogu, koji im je zauzvrat napravio vrijedne građevinske radove na privatnim nekretninama, objavila je Hina.


Dalje je istaknuto kako je, osim što je nakon žalbi sve trojice optuženika ukinuo presudu zagrebačkog Županijskog suda iz 2011., Vrhovni sud zatražio novo suđenje u slučaju Manager 2, po uzoru na puno poznatiji postupak u kojem se čelnicima Podravke sudi za štetu od 400 milijuna kuna.

Podsjetimo, zbog primanja i davanja mita, Zdravko Šestak i Darko Korošec te Nevio Prlog su na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni u listopadu 2011. Bivši predsjednik Uprave Podravke Šestak i direktor nabave Korošec osuđeni su na godinu i osam mjeseci zatvora, a poduzetnik Prlog na godinu dana. Podravkaši su morali vratiti i novac državnom proračunu i to Šestak oko 190 tisuća, a Korošec 252 tisuće kuna.

Optužnica je teretila prvu dvojicu da su Prlogu namjestili poslove na uređenju Podravkinog restorana i kinodvorane od oko 6 milijuna kuna, a on im je zauzvrat na privatnim nekretninama navodno odradio građevinske radove –  Šestaku je sagradio garažu, nadstrešnicu i popločio dvorište, a Korošcu apartman u Tribunju.

čitam...