Za borbu protiv raka dojke prikupljeno 27 tisuća kuna

09:55h
0
Narcisama je prikupljeno 27 tisuća kuna // foto: Radio Koprivnica

Središnje trgove sva tri grada u našoj županiji u subotu prijepodne zažutjele su tisuće cvjetova narcisa. Uz ukazivanje važnosti veće brige žena o svojem zdravlju te redovitih samopregleda dojki, kao i odlazaka na mamografska snimanja, u tradicionalnoj humanitarnoj akciji prikupljan je novac za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke. U Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju prikupljeno je ukupno oko 27 tisuće kuna.

– Nadamo se da smo uspjeli senzibilizirati javnost za pomoć ženama koje su oboljele od raka dojke, te za pomoć zdravima da na vrijeme otkriju bolest. A financijski rezultat je da smo u Koprivnici sakupili 10.001 kunu, u Đurđevcu 5.446 kn i u Virju, gdje smo bili prvi puta, 1.600 kn – rekla je predsjednica koprivničkog Kluba žena s bolestima dojke ‘Nada’ Božica Šnajdar.

 

U Križevcima je nositelj akcije bio Klub Agata, a tamo je prikupljeno nešto više od 10 tisuća kuna. Novac je svugdje namijenjen programima prevencije, a u Đurđevcu je u planu i kupnja lutke za demonstraciju samopregleda dojki. Ona koša 14.000 kuna, a da je ta investicija više nego isplativa Božica Šnajdar je potvrdila podatkom da je na koprivničkoj lutki dosad educirano više od 10.000 žena.

Izvor: Radio Koprivnica