Zasjedao županijski Savjet za zdravlje

13:30h
0
Foto: Ivan Brkić

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije zasjedao je Savjet za zdravlje, savjetodavno tijelo podravsko-prigorskog župana. Raspravljali su o aktualnostima sa zdravstvenog područja, poput organizacije centara obiteljske i dentalne medicine, priprema za akreditaciju koprivničke bolnice, uređenju trećeg kata stare koprivničke interne, no najviše pažnje zaokupio je projekt županijskog Zavoda za hitnu medicinu, rekao nam je predsjednik Savjeta, dožupan Ivan Pal.

– Svi oni koji su profesionalno, a i ne samo profesionalno nego kroz izvršnu vlast zaduženi za funkcioniranje zdravstvenog sustava u našoj županiji, u stanju su poduzeti sve ono što je potrebno i neophodno, znači od različitih oblika suradnje različitih ustanova do operativnih radnji koje su neophodne, kako bi novi Zavod zaživio u zakonskom periodu i u razinu usluge hitne medicine digao na višu razinu od one koja nam je sada dostupna.

Županijski Zavod za hitnu medicinu mora profunkcionirati s početkom iduće godine, a omogućit će da hitna medicinska pomoć bude dostupna stanovnicima cijele naše županije, što dosad nije bio slučaj.

Izvor: Radio Drava