25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olimpijada čitanja

Završna svečanost Olimpijade čitanja koja potiče čitanje okupila je stotinjak učenika
Z

Projekt je pokrenut s ciljem podizanja svijesti učenika ukazujući kako knjige i čitanje nije vezano samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme.

Ne propustite

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, u
kinu Velebit održana je završna svečanost ovogodišnje Olimpijade čitanja.

Projekt je pokrenut s ciljem podizanja svijesti učenika ukazujući kako knjige i čitanje nije vezano samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme. Sudjelovalo je 100 djece, a završna svečanost organizirana je u četiri grupe.

Svim učenicima dodijeljene su diplome, a za prva tri mjesta medalje.

Tako je u prvim razredima brončanu medalju osvojio učenik OŠ Antun Nemčić Gostovinski Noa Papić Bogadi za pročitane 22 knjige, srebrna medalja pripala je Eni Jendrašic, učenici OŠ Braća Radić koja je pročitala 28 knjiga, zlatnu medalju osvojila je Iva Petrović, učenica OŠ Đuro Ester za pročitanih 40 knjiga.

U drugim razredima zlatnu medalju osvojila je Maria Milanović Vugrač, učenica OŠ Antun Nemčić Gostovinski s pročitanih 36 knjiga, srebrnu medalju Maja Horvatić, učenica OŠ Braća Radić s pročitane 34 knjige i brončanu medalju Marija Rafaela Begović, učenica OŠ Braća Radić koja je pročitala 31 knjigu.

U trećim razredima medalje su osvojili Natali Jelović, učenica OŠ Braća Radić za pročitane 23 knjige, srebrna medalja pripala je Nevi Indir, učenici OŠ Đuro Ester za 19 knjiga, a brončane medalje pripale su Emi Kovačić, učenici OŠ Braća Radić i Borni Oštrkapi, učeniku OŠ Đuro Ester koji su pročitali 17 knjiga.

Od četvrtih razreda zlatnu medalju osvojila je Nika Belušić, učenica OŠ Braća Radić PŠ Starigrad za pročitanih 20 knjiga, srebrnu medalju osvojila je Antea Jelović, učenica OŠ Braća Radić koja je pročitala 19 knjiga i brončanu medalju osvojila je Una Bebek, također učenica OŠ Braća Radić s pročitanih 13 knjiga.

Ukupna pobjednica Olimpijade čitanja 2020. je Iva Petrović, učenica 1. razreda OŠ Đuro Ester s pročitanih čak 40 knjiga. Osim knjiga s popisa za 1. razred, čitala je veće i knjige s popisa za više razrede.

Učenicima su čestitali knjižničari i književnici Ana Đokić, Silvija Šesto, Dijana Merey Sarajlija, Tihana Lipovec-Fraculj, Anđa Marić, Nela Lončar, Mladen Kopjar i Božidar Prosenjak koji su se javili video porukama.

-Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim roditeljima na trudu i poticaju, osnovnim školama i učiteljima koji su također potaknuli djecu na sudjelovanje i svim književnicima koji su lijepim riječima uljepšali ovu svečanost i omogućili da i ova Olimpijada čitanja ima lijepu priču – poručuju iz Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Organizatori završne svečanosti bili su Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ŽNL

FOTO Starigrad i Miklinovec podijelili plijen, Picoki nadigrali susjede iz Kalinovca

Prva županijska nogometna liga danas nam je donijela dvije utakmice. Starigrad je na svom terenu dočekao Miklinovec te su podijelili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×