Zbrinjavanje viška radnika // Podravka radnicima opet nudi stimulativne otpremnine

15:56h
0
Ilustracija

Uprava Podravke je na prijedlog Sindikata PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Grupi Podravka, donijela odluku o nastavku provođenja programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativne otpremnine.

Kako je danas priopćeno iz koprivničke kompanije, program zbrinjavanja viška radnika „nastavak je procesa restrukturiranja koji je neophodan i s kojim se želi optimizirati troškove i povećati učinkovitost poslovanja, a samim time i osigurati održivost preostalih radnih mjesta”.

Radnicima koji se odluče na odlazak bit će isplaćene stimulativne otpremnine u iznosu od 5.000 kuna neto za svaku godinu neprekinutog radnog staža u Podravki.

– Podravka je kroz socijalni dijalog postigla određene visoke standarde razumijevanja, a jedan od tih je i stimulativna otpremnina za radnike koji napuštaju kompaniju radi poslovno uvjetovanih razloga. Drugim riječima, u ovom zahtjevnom tržišnom okruženju u Podravki se uz svakodnevne poslovne aktivnosti i dalje provodi optimizacija radne snage na vrlo human i socijalno osjetljiv način i zato smo zadovoljni da je poslodavac prihvatio i u ovoj godini naš prijedlog – istaknula je Ksenija Horvat, predsjednica Radničkog vijeća Podravke te ujedno i glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a Podravke.

Otpremnine su iznad zakonom zagarantiranog iznosa, a iz Podravke poručuju kako na taj način žele radnicima koji se odluče na odlazak dostojno zahvaliti za njihov doprinos koji su ugradili u razvoj kompanije.

Prema neslužbenim informacijama, radna mjesta u Podravki uz ponuđene otpremnine oslobađat će oni radnici koji to doista žele. Direktori bi im trebali najaviti planove poslovanja, od kojih Radio Drava ističe zatvaranje skladišta u Zagrebu, ili objedinjavanja nekih, poglavito financijskih službi Podravke i njene Mesne industrije Danica.

Zadnjim provedenim programom zbrinjavanja viška radnika, početkom prošle godine, bilo je obuhvaćeno 340 radnika Grupe Podravka, a za provedbu tadašnjeg programa ukupno je izdvojeno oko 45 milijuna kuna.

Novi program zbrinjavanja viška radnika trebao bi krenuti s početkom ožujka ove godine.

čitam...