Rijeka - Slaven Belupo

Željko Kopić: Ne bi bilo realno da se pozivamo na sreću, s Rijekom ćemo se “pofajtati” i pokazati da smo mentalno jaki

16:30h
0
Podijeli objavu
Nk Slaven Belupo - Nk Osijek
Željko Kopić // Foto: Ivan Brkić

Slaven Belupo upao je u niz loših rezultata, a u nedjelju u 17 sati čeka ga najteži mogući protivnik za prekid tog crnog niza – Rijeka.

Na domaćem terenu Rijeka ne oprašta, utakmice su često igra na jedan gol, a nitko ju dosad u prvenstvu nije porazio. Ipak, Farmaceuti su Riječanima znali zadati mnogo problema, i kod kuće i u gostima, a tome se nada i trener Željko Kopić.

– Protiv Rijeke nemamo što tražiti ako ne damo svoj maksimum. Oni će biti maksimalno pripremljeni, više puta smo im znali naškoditi, no čeka nas jako zahtjevna utakmica. To nam je prigoda da pokažemo da smo mentalno jaki i da možemo igrati najjačim intenzitetom. Treba pokušati napraviti dobar rezultat, bez obzira na nedavne lošije – najavio je Kopić.

Upravo te lošije rezultate Kopić objašnjava velikim pogreškama i dekoncentracijom u ključnim trenucima utakmice, što je posljedica njihovog načina igre.

Nk Slaven Belupo - HNK Rijeka
Foto: Ivan Brkić

– I protiv Dinama, Splita, Istre i Osijeka nedostajala je koncentracija u trenucima koji lome utakmicu, i pred našim i pred protivničkim golom. Imali smo velik broj promašenih prilika, a golove smo dobivali praktički iz svakog udarca. Pozivati se na sreću ne bi bio realan pokazatelj stvari, sreću treba zaslužiti. Imamo mnogo dobrih stvari u igri, ali grube greške nas koštaju i moramo to popraviti. Znam da zvuči kontradiktorno, no igramo bolju obranu nego što smo igrali kada smo pobjeđivali. Igramo na način da kontroliramo igru, gradimo ju, ne želimo ispucavati lopte u zrak, radimo stalan presing, što je mentalno vrlo zahtjevno. Moramo ustrajati na tom putu i korigirati svoje greške – objasnio je Kopić.

Za utakmicu s Rijekom ima jasne želje od svoje ekipe, unatoč snazi protivnika.

– Najsretniji bih bio da se “pofajtamo” na najjače, a za to nam treba velika mentalna snaga u svakom aspektu – smatra on.

Protiv Rijeke na raspolaganju će mu biti svi osim Pokrivača, a Musa i Christensen su zasad upitni. Onaj čije mjesto nije upitno je Dario Melnjak, povratnik u Slaven koji je u nekoliko utakmica zacementirao svoje mjesto na lijevom boku obrane, a protiv Osijeka je uspio i zabiti.

– Igramo dominantan nogomet, u utakmicama pokazujemo da znamo što radimo, no stalno nam nešto malo fali. Rijeka je najbolja u HNL-u, no mi želimo nastaviti s našom igrom – uvjeren je Melnjak.

Nakon utakmice s Rijekom slijedi reprezentativna stanka, tijekom koje će Aliti nastupiti za reprezentaciju Kosova, a mladi Nikola Katić za hrvatsku U21 vrstu. Umjesto ligaške utakmice, u subotu 25. ožujka u 16 sati na Gradskom stadionu odigrat će se prijateljska utakmica s mađarskim Videotonom.

Podijeli objavu