hbor

U županiji dosad odobrena 193 kredita u iznosu 1,6 milijuna kuna

11:42h
0
Sastanak o kreditima HBOR-a // Foto: HGK Županijska komora Koprivnica
Sastanak o kreditima HBOR-a // Foto: HGK Županijska komora Koprivnica

S obzirom na to da je svrha Hrvatske banke za obnovu i razvitak kreditiranje obnove i razvitka hrvatskoga gospodarstva, HBOR poduzetnicima nudi kredite pod povoljnijim uvjetima od onih na tržištu

Stručno savjetovanje o mogućnostima kreditiranja i financiranja projekata putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak održano je jučer, u četvrtak, u HGK Županijskoj komori Koprivnica.

Tom prilikom Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica direkcije kreditiranja malog i srednjeg gospodarstva u HBOR-u, održala je prezentaciju.

– HBOR je od 2011. do 2015. godine u Koprivničko – križevačkoj županiji odobrio ukupno 193 kredita u iznosu od 1,6 milijuna kuna od čega najveći dio po programima Priprema poljoprivredne proizvodnje, Priprema izvoza, Poljoprivreda i ujednačeni razvoj te po programu Trajna obrtna sredstva – rekla je J. Mršić Hebrang.

Kao najznačajniji programi kreditiranja istaknuti su programi gospodarstvo, nova proizvodnja, malo i srednje poduzetništvo, početnici, poduzetništvo mladih i žene, turizam, priprema poljoprivredne proizvodnje, priprema izvoza, trajna obrtna sredstva, kreditiranje društava koja su okončala postupak predstečajne nagodbe.

S obzirom na to da je svrha HBOR-a kreditiranje obnove i razvitka hrvatskoga gospodarstva, HBOR poduzetnicima nudi kredite pod povoljnijim uvjetima od onih na tržištu.

Nakon održane prezentacije većina poduzetnika iskoristila je mogućnost za individualne konzultacije kako bi dobili odgovore na pitanja koja njih zanimaju.

čitam...