deficitarna zanimanja

Županijska komora dodjeljuje pet stipendija po 1500 kuna, evo uvjeta i gdje se prijaviti

Zaklada je do sada novčano poduprla 52 stipendista.

11:06h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, odnosno njena Zaklada već 12 godina stipendira ponajbolje učenike i studente te im s 1500 kuna mjesečno dodatno motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada. Ništra drugačije neće biti ni ove, 13. godine po redu. HGK ŽK Koprivniac dodjeljuje pet stipendija.

Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status.

Studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja imaju pravo na dodatnih 50 bodova. Upravni odbor Zaklade utvrdio je listu deficitarnih zanimanja od značaja za razvoj Koprivničko-križevačke županije. To su: Dr. medicine, Bacc.ing/mag.ing. građevinarstva,
Bacc.ing/mag.ing. strojarstva, Bacc.ing/mag.ing. elektrotehnike, Bacc./mag. Logopedije, Bacc./mag. Rehabilitacije, Mag. Farmacije, Bacc./mag. Matematike, Bacc./mag. Fizike.

Obveze stipendista su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije tako da se svaka školska godina za koju je primana stipendija odrađuje najmanje dvije kalendarske godine. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.

Zaklada je do sada novčano poduprla 52 stipendista.

Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti od 31. listopada do 18. studenoga 2019. godine, a tekst natječaja i prijavnica dostupni su na linku https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/zaklada-hgk-zupanijske-komore-koprivnica-za-stipendiranje-ucenika-i-studenata-objavila-natjecaj-za-dodjelu-stipendija.

 

čitam...
Loading...