12.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kvalitetnija zdravstvena usluga

Županijski Zavod za hitnu medicinu uveo rad sanitetskog prijevoza vikendom, praznicima i blagdanima, od sedam do 23 sata
Ž

Možemo zaključiti prema tome, da je sanitetska djelatnost važna u funkcioniranju zdravstvene skrbi. Zato je potrebno konstantno ulaganje u vozni par jer je sigurnost pacijenta najbitnija. Idući mjesec očekujemo isporuku novih sanitetskih vozila koja će doprinijeti toj kvaliteti usluga za sve naše pacijente, istaknula je M. Hanžeković.

Ne propustite

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije uveo je početkom mjeseca rad sanitetskog prijevoza za vikend, tijekom praznika i blagdana te će biti na raspolaganju od sedam do 23 sata. Cilj je pružiti što kvalitetniju i bržu uslugu pacijentima.

Također, na taj će se način rasteretiti službe hitne medicinske pomoći, posebice u ispostavi Đurđevac.

– Prijevozi koji nisu hitni, a kao takve ih procjene dispečeri prijavno-dojavne jedinice na teren će poslati sanitetski tim djelatnika za prijevoz pacijenta dok će tim hitne medicinske pomoći ostaje u bazi, spreman i dostupan za hitnu intervenciju, ako je bude. Osigurao se je jedan tim sanitetskog prijevoza kojega čine jedna medicinska sestra/tehničar i jedan vozač tako da nije bilo potreba za zapošljavanjem, već se posao rasporedio – kazala je Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Mirjana Hanžeković // Foto: Matija Gudlin

Ovim se novitetom isto tako želi osigurati da pacijent što prije bude zbrinut, da se izbjegnu preduga čekanja koja bi mogla dodatno naštetiti zdravstvenom stanju. Ukupno na području Podravine i Prigorja djeluje 10 timova sanitetskog prijevoza – u ispostavama, u Križevcima i Đurđevcu te u Koprivnici. 

Njihov je zadatak prijevoz osoba na hemodijalizu u dvije do tri smjene dnevno, u bolničke zdravstvene ustanove ili na kućnu njegu te premještaji pacijenata između zdravstvenih ustanova.

U prvih šest mjeseci ove godine obavljeno je 15.613 prijevoza sanitetskim vozilima te je prijeđeno čak 383.207 kilometara.

– Možemo zaključiti prema tome, da je sanitetska djelatnost važna u funkcioniranju zdravstvene skrbi. Zato je potrebno konstantno ulaganje u vozni park jer je sigurnost pacijenta najbitnija. Idući mjesec očekujemo isporuku novih sanitetskih vozila koja će doprinijeti toj kvaliteti usluga za sve naše pacijente – istaknula je M. Hanžeković.

Podsjetimo, sukladno zakonskim odredbama, županijski Zavod preuzeo je posao sanitetskog prijevoza početkom godine.

Do tada je bio pod ingerencijom Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×