19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica za kulturu izdvaja 1,64 milijuna kuna
K

Ne propustite

Ovogodišnji kulturni programi dobit će potporu iz koprivničkog gradskog proračuna u visini 1,64 milijuna kuna, čime su poglavarstvenici prihvatili prijedlog Kulturnoga vijeća da 721 tisuća ‘ode’ na programe ustanova te da se sa preostalih 919 i pol tisuća kuna sufinanciraju programi građana, udruga i društava. Na natječaj su pristigle prijave 57 predlagatelja, a Kulturno je vijeće prihvatilo 41 program, pojasnila je članica poglavarstva Ana Tuk:
– Provedena je malo oštrija selekcija nego prethodnih godinua, no zato su neki programi dobili više sredstava nego lani. Poglavito se to odnosi na programe koji su označeni najvećom ocjenom u skladu s kriterijima vrednovanja – rekla je Ana Tuk.
Najviše novca – 115.000 kuna, za redovne aktivnosti i organizaciju festivala Iz bakine škrinje dobiva KUD ‘Koprivnica’. 60 tisuća namijenjeno je kulturno-umjetničkim aktivnostima Kluba ‘Mariška’, dok po 40 tisuća dobivaju Umjetnička organizacija ‘Moja zemlja Štaglinec’ za ovogodišnji međunarodni susret umjetnika te Tamburaški orkestar ‘Tomo Šestak’, a za nastupe koje održava u interesu grada koprivnički Puhački orkestar dobiva 70.000 kuna.
Ostali korisnici dobivaju manje iznose koji se protežu od nešto manje od 3 tisuće pa sve do 35 tisuća kuna. U gradskom proračunu za kulturne programe ima još novca, rekla je poglavarstvenica Ana Tuk:
– U rezervi je ostalo stotinjak tisuća kuna, pa ako se tijekom godine pojave kvalitetni programi Grad će ih razmotriti i, po mogućnosti, sufinancirati.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pan Ljetna liga

FOTO Malonogometne vratolomije zagospodarile na igralištu Apaša, počela je Pan Ljetna liga

Županijske nogometne lige završile su prije nekoliko tjedana, no ljubitelji nogometa ne moraju očajavati. Osim Europskog prvenstva, ljubitelji nogometa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×