26.8 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnica za kulturu izdvaja 1,64 milijuna kuna
K

Ne propustite

Ovogodišnji kulturni programi dobit će potporu iz koprivničkog gradskog proračuna u visini 1,64 milijuna kuna, čime su poglavarstvenici prihvatili prijedlog Kulturnoga vijeća da 721 tisuća ‘ode’ na programe ustanova te da se sa preostalih 919 i pol tisuća kuna sufinanciraju programi građana, udruga i društava. Na natječaj su pristigle prijave 57 predlagatelja, a Kulturno je vijeće prihvatilo 41 program, pojasnila je članica poglavarstva Ana Tuk:
– Provedena je malo oštrija selekcija nego prethodnih godinua, no zato su neki programi dobili više sredstava nego lani. Poglavito se to odnosi na programe koji su označeni najvećom ocjenom u skladu s kriterijima vrednovanja – rekla je Ana Tuk.
Najviše novca – 115.000 kuna, za redovne aktivnosti i organizaciju festivala Iz bakine škrinje dobiva KUD ‘Koprivnica’. 60 tisuća namijenjeno je kulturno-umjetničkim aktivnostima Kluba ‘Mariška’, dok po 40 tisuća dobivaju Umjetnička organizacija ‘Moja zemlja Štaglinec’ za ovogodišnji međunarodni susret umjetnika te Tamburaški orkestar ‘Tomo Šestak’, a za nastupe koje održava u interesu grada koprivnički Puhački orkestar dobiva 70.000 kuna.
Ostali korisnici dobivaju manje iznose koji se protežu od nešto manje od 3 tisuće pa sve do 35 tisuća kuna. U gradskom proračunu za kulturne programe ima još novca, rekla je poglavarstvenica Ana Tuk:
– U rezervi je ostalo stotinjak tisuća kuna, pa ako se tijekom godine pojave kvalitetni programi Grad će ih razmotriti i, po mogućnosti, sufinancirati.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ČETVRTA HNL SJEVER

FOTO Tin Stanić uz pomoć neopreznog vratara Kunovčana zabio za veliko slavlje Virovaca

Podravac je u županijskom derbiju 19. kola Četvrte hrvatske lige Sjever s minimalnih 1:0 pobijedio favorizirano Bratstvo. Gol koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×