12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Novi sastanak poduzetnika oko izgradnje autoceste
N

Ne propustite

U Županijskoj komori Koprivnica dana 2. lipnja 2009. u održan je radni sastanak predstavnika poduzetnika – koordinatora za izvođenje građevinskih, prijevozničkih I drugih uslužnih radova s područja Koprivničko-križevačke županije zainteresiranih za izvođenje radova na auto-cesti A-12 sa predstavnicima HAC-a, priopćeno je iz HGK.

Tema sastanka bila je uspostavljanje suradnje i organizacija podizvođača prijevozničkih, građevinskih i ostalih uslužnih radova na trasi auto-ceste.

Direktor pravca izgradnje auto-ceste A-12 Željko Kandžija rekao je da su sklopljeni ugovori s izvođačima trase (Hidroelektra, Konstruktor, Osijek Koteks) i izvođačima objekata (Strabag, Vijadukt, Skladgradnja), da je u završnoj fazi ishođenje dozvola i otkup zemljišta te da procjenjuje da će radovi na trasi u okolici Križevaca krenuti tijekom kolovoza ili rujna.

Napomenuo je da dinamiku diktiraju, između ostalog, i arheolozi jer je na trasi auto-ceste pronađeno nekoliko arheoloških lokaliteta zbog kojih bi moglo doći do pomicanja rokova. Unatoč tome, vjeruje da rok dovršetka u jesen 2011. neće doći u pitanje.

Svi poslovi na izgradnji auto-ceste dodijeljivati će se putem javih natječaja koji se objavljuju na www.hac.hr pa je predložio zainteresiranima da to redovno prate.

Baza podataka o potencijalnim podizvođačima s podacima o resursima odnosno kapacitetima s kojima raspolažu naši poduzetnici koju je izradila Županijska komora Koprivnica, predana je HAC-u, a biti će proslijeđena izvođačima radova na trasi i na objektima. Ugovaranje izvođenja radova realizirati će se putem koordinatora za pojedine vrste radova, značajnijih županijskih tvrtki jer je pojedinačno ugovaranje sa svakim podizvođačem tehnički neizvedivo.

Prijevoznici, graditelji, elektroinstalateri i pružatelji ostalih usluga okupiti će se u okviru svojih strukovnih grupa i cehova i dogovoriti se oko načina udruživanja i nastupa u pregovorima prema izvođačima radova na auto – cesti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×