15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KOPRIVNIČKI IVANEC

U Koprivničkom Ivancu prvi su puta podijeljene uskrsnice, uskoro započinje izgradnja vrtića, radi se na infrastrukturi, a radovi su započeli i u poslovnoj zoni
U

Uz sve investicijske projekte koje su započeli, općina redovno sufinancira radove udruga, studente, redovno isplaćuje rodiljne naknade, pomaže socijalno ugroženima stanovnicima općine za koje je i povećan iznos socijalne naknade te će uskoro biti raspisani natječaji za mlade obitelji, poduzetnike i natječaj za rušenje starih i dotrajalih kuća

Ne propustite

Razloga za veselje imaju gotovi svi mještani Općine Koprivnički Ivanec.

Naime, ondje su prvi puta podijeljene uskrsnice. Tako su mještani bez primanja i mještani čija ukupna primanja ne prelaze svotu od 200 eura, dobili 30 eura uskrsnice. Oni koji pak imaju malo veća mjesečna primanja, odnosno između 200 i 370 eura dobili su 20 eura uskrsnice.

Radovati se mogu i roditelji jer uskoro počinje gradnja novog vrtića. Trenutno su u tijeku pripreme za raspisivanje javne nabave.

I iz poslovne zone dolaze lijepe vijesti.

– U poslovnoj zoni započeli su radovi investitora, ali očekujemo da će uskoro i ostali koji su kupili parcele početi s izgradnjom što nas svakako raduje jer se radi o djelatnostima koje zapošljavaju ljude. Nadamo se, a i imamo konkretne upite da dobijemo nove „stanare“ u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec. Trenutno su ostale tri čestice na raspolaganju – ističu iz Općine.

Zoran Vrabelj
Foto: Ivan Balija

Dodaju da se nastavljaju i radovi na infrastrukturi.

– Izvode se radovi na novoj pješačkoj stazi u ulici Braće Radić, a vrijednost radova je nešto manje od 173.000 eura s PDV-om. Također u suradnji sa ŽUC-om krećemo u obnovu cesta u ulici Matije Gupca i Braće Radić, točnije samo dio cesta koje su nadležnosti ŽUC-a – pojašnjavaju.

Podsjetimo, prošlog je vikenda otvoren i novi sportski objekt te će uskoro biti postavljeni reflektori i ograda, a trenutno je u adaptaciji sportski objekt u Kunovcu. Sportski objekt u Botinovcu je pak spojen na vodovodnu mrežu, a vrijednost radova je oko 20.600 eura.

Načelnik općine Zoran Vrabelj ističe da su izradili i dokumentacije za Župnu Kuriju i društveni dom u Kunovcu.

– Prijavili smo se ili se trenutno prijavljujemo na mnoge natječaje ministarstva, EU fondova, Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i županije za koje se nadamo u pozitivne ishode, a od nekih smo već dobili pozitivna rješenja – poručuje Vrabelj.

Dodaje da uz sve investicijske projekte koje su započeli, općina redovno sufinancira radove udruga, studente, redovno isplaćuje rodiljne naknade, pomaže socijalno ugroženima stanovnicima općine za koje je i povećan iznos socijalne naknade te će uskoro biti raspisani natječaji za mlade obitelji, poduzetnike i natječaj za rušenje starih i dotrajalih kuća.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×