glas naroda

[ANKETA] Božinović pozvao ljude da prijavljuju tuđe privatne fešte. Biste li vi prijavili?

Dakle, ministar je pozvao ljude da prijavljuju privatne zabave na kojima se događa okupljanje ljudi.

16:30h
0
Foto: trphotography_
Ilustracija // Foto: trphotography_

Što se tiče ilegalnih okupljanja tu će se još dodatno angažirati policija i civilna zaštita. Pozivam sve da tko ima informaciju o ilegalnim partyjima, da ne bismo kaznili sve ugostitelje, koji su se angažirali u primjeni epidemioloških mjera, pozivam građane koji imaju takvu informaciju, da obavijeste policiju ili civilnu zaštitu, djelovat ćemo, i to vrlo strogo, kazao je Davor Božinović jučer na presici nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Dakle, ministar je pozvao ljude da prijavljuju privatne zabave na kojima se događa okupljanje ljudi.

– Kazne se naplaćuju sukcesivno, kako prekršajni nalog dolazi na naplatu, a to je negdje oko 600 tisuća kuna. Nama nije glavni cilj kažnjavati i dovoditi one koji rade u situaciju da plaćaju kazne već dovesti društvo u razinu odgovornog ponašanja u kojem nema prenošenja virusa s jedne na drugu osobu – objasnio je Trut za Večernji i naveo kako se aktivno prate i društvene mreže.

Inspektori prate i društvene mreže, tamo ima različitih informacija, točnih i netočnih. Inspektora nema na tisuće kako bi nadzirali svaku osobu ili svaki objekt. Ovo su objekti koji su tajni, koji su napravljeni u prostorima koji nisu namijenjeni za takvu namjenu – rekao je Trut i dodao da ti objekti podliježu i drugačijim nadzorima, ne samo epidemiološkom.

– Tamo ima i poreznih prekršaja i svakakvih drugačijih. Uključila se i policija, sigurno je da će biti izrečene prekršajne, a možda i kaznene odredbe”, najavio je Trut. Najavljuje da će se ići ciljano u informativne razgovore. “Taksisti znaju, policija će napraviti informativne razgovore sa svima onima koji imaju spoznaje. Napravit će provjere takvih objekata. Oni budu zaključani i unutra se puštaju samo provjerene osobe. Ako će trebati provaliti, provalit će u njih i postupat će se – zaključio je Trut.

Ono što nas zanima jest hoćete li vi to napraviti, ako vam se ukaže prilika? Odgovorite nam u našoj anketi.

Hoćete li vi prijaviti privatnu feštu koja možda krši mjere?